Gecontroleerd stil bij BP RR

De directie BP RR heeft brief ontvangen waarin wordt gezegd dat de vakbondsleden doorwerken tot de units gecontroleerd stilliggen en dan niet meer zullen meewerken aan het opstarten.

Van on- naar gecontroleerd stil

De onverwachte stoomuitval bij BP heeft tot een ongecontroleerde stillegging geleidt. Daar zijn nog een aantal andere zaken uit voortgekomen zoals jullie allemaal wel weten inmiddels. Gevolg is dat de units stil liggen en er is door jullie keihard is gewerkt om alles weer onder controle te krijgen. Van ongecontroleerd stil naar gecontroleerd stil.

Waarschuwing aan BP

Het veiligheidscomité bevestigd dat jullie loyale en keiharde werken resultaat oplevert. Dat er dus grote stappen vooruit worden gezet om de units weer in bedrijf te krijgen. Da’s mooi, maar we hebben nu ook een waarschuwing afgegeven aan BP. Reageer je niet op ons ultimatum, dan stopt onze medewerking hier. Dan worden de units klaar gezet op het niveau van gecontroleerd stil en dan stopt het. Niet opstarten!

De brief aan de directie is hier bijgevoegd.

Geen reactie is actie

De waarschuwing naar BP kent geen deadline. Die is onder deze omstandigheden niet te geven. De units zijn niet allemaal op hetzelfde moment op niveau van gecontroleerd stil. Dat verschilt in tempo. Een deadline hoeft ook niet omdat de deadline van het ultimatum duidelijk is overschreden en BP directie nog steeds niet reageert. Geen reactie is actie. Dat betekent dat iedereen zijn medewerking zal leveren aan het repareren en veilig wegzetten (gecontroleerd stil) van de fabriek. Het innemen van voeding hoort daar niet bij, want dat is een onderdeel van het opstarten. En dat doen we niet. Dan staakt het!

Actiecomité

We spreken binnenkort met het actiecomité de aanpak van het inschrijven als staker. Dit vergt nog wel enige logistieke vaardigheid omdat het om het niet allemaal op dezelfde tijd plaatsvindt. Snel meer hierover en zoek alvast je vakbondslidmaatschapsnummer op.

Het spreekt voor zich dat we heel graag jullie reacties hierop horen. Laat het ons weten. Ben je er klaar voor? Doe je mee? Meld je aan, samen krijg je meer gedaan.

Meld je aan, samen krijg je meer gedaan

Het zijn best spannende tijden nu en het komt er op aan dat voldoende leden zijn die mee doen. Tref je collega’s die er een mening over hebben en nog geen lid zijn? Dan kun je die collega nu tegen een aantrekkelijk tarief lid laten worden zodat zijn of haar mening gelijk meetelt. En jij krijgt er ook nog een beloning voor. Samen krijg je meer gedaan. Nu geldt er een zeer aanrekkelijk tarief om lid te worden; 6 maanden lid voor totaal €20,23! En als jij een lid aanbrengt ontvang jij een cadeaubon ter waarde van €20,- Ga naar de ledenwerven site >>

Online cao-traject

Het hele cao-traject is online te volgen en iedereen kan daar ook vragen stellen of reageren.  Ga naar de cao-pagina >> 

Mede namens de kaderleden CNV Vakmensen
Jaap Bosma, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2030 / j.bosma@cnvvakmensen.n

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error