Leden stemmen in met de nieuwe cao Groothandel in Eieren, Eiproducten en de Eiproductenindustrie

De leden van CNV Vakmensen die hun stem uitbrachten op het principeakkoord voor een nieuwe cao in deze bedrijfstak hebben in meerderheid positief gereageerd. Ook de leden van de RMU hebben instemmend gereageerd en we kunnen dus nu spreken over een nieuwe cao met een looptijd van 1 jaar (1 januari 2023 tot en met 31 december 2023).

Koopkracht handhaven belangrijk

Werkgevers en vakorganisaties waren al tevreden over dit principeakkoord maar instemming van de leden hebben beiden nodig om tot een nieuwe cao te komen. Sociale partners vinden het belangrijk de koopkracht van de lage en middeninkomens te handhaven. De onderste salarisschalen worden daarom net zoveel verhoogd als het wettelijk minimumloon (10,15%) met een kleine plus vanuit de eierhandel. Bovendien komt de laagste schaal te vervallen. De salarissen buiten het loongebouw gaan omhoog met 5,25%. De gemiddelde loonstijging voor álle medewerkers komt uit op 8,7%.

De leden waren dus in meerderheid instemmend en uit de reacties bleek ook dat de verbeterde reiskostenregeling erg welkom was maar ook de afspraak over de franchise in het pensioen.

Overige onderwerpen

Komend jaar gaan we met de werkgevers in overleg over alle andere onderwerpen, welke we al in onze voorstellenbrief hadden opgenomen. Omdat nu deze loonontwikkeling vastligt, geeft dat ons tijd en rust om de overige onderwerpen diepgaand te bespreken om vervolgens tot afspraken te komen welke in de volgende cao (na 2023) worden opgenomen. Maar ook dan hebben leden het laatste woord!

De cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of je stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject.
Ga naar jouw cao-pagina >>

Krijg jij deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen e-mailadres van jou, of je hebt je uitgeschreven voor nieuwsbrieven van CNV Vakmensen. Wij willen het liefst jou zo snel mogelijk op de hoogte stellen van jouw cao. Kijk daarom op “mijncnv” op onze site: www.cnvvakmensen.nl om dit te controleren of geef je e-mailadres opnieuw door aan secretariaat@cnvvakmensen.nl
Wil je naar de cao-pagina, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en typ Groothandel Eieren in het zoekveld.

Iedereen, lid of geen lid, kan daar meepraten, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt geen account nodig. Dus ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten.

Vragen of wat op te merken

Richt je dan tot Arie Kasper, jouw vakbondsbestuurder in deze bedrijfstak. Zijn gegevens staan hier onder.

We wensen je fijne feestdagen en een mooi 2023!

Arie Kasper
bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 1320 8402
E: a.kasper@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error