Cao Groothandel in eieren 2024: onderhandelingsresultaat bereikt, tijd om te stemmen

Leden die onder de werkingssfeer van de cao Groothandel in eieren, eiproductie en eiproductenindustrie vallen, mogen stemmen over het laatste onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao.

Onderhandelingen

Na drie onderhandelingsrondes zijn we er uit. Ter stemming ligt een 1-jarige cao die loopt van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024. Het grootste thema van deze cao was wederom: loon. Doordat het wettelijk minimumloon (WML) opnieuw flink stijgt, lag er voor werkgevers een flinke klus om het loongebouw in alle schalen evenredig te houden. Het effect hiervan is dat de lonen tussen de 7% en 10% stijgen. De mensen die meer verdienen dan volgens de loontabellen, gaan er 5% op vooruit. Ook de lonen van de chauffeurs gaan omhoog. In dat geval is rekening gehouden met de loonstijging van de transportsector.

Naast loon, gaat ook de reiskostenvergoeding omhoog en zijn er afspraken gemaakt over het sneller opbouwen van pensioen.

Resultaat samengevat

  • Cao-lonen stijgen ongeveer 7-10%;
  • Feitelijke lonen van mensen met een salaris die niet onder het loongebouw vallen, stijgen met 5%;
  • Lonen van chauffeurs stijgen met 7,9%;
  • Je bouwt sneller pensioen op (lagere franchise);
  • De reiskostenvergoeding stijgt met 5% en er komt een vergoeding voor mensen die 11-15km van hun werk vandaan wonen;
  • Er wordt een proef opgezet met betrekking tot ‘Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU)’. Hierover gaan wij volgende onderhandeling weer in gesprek.

De volledige tekst van het onderhandelingsresultaat kunt u in de bijlage terugvinden.

Stemmen

Je kunt je stem uitbrengen over dit onderhandelingsresultaat. Jullie krijgen hiervan nog een stemmingsbericht. Jullie kunnen stemmen uiterlijk tot en met 11 december 2023!

Vragen/opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen over jouw werk of het lidmaatschap kan je bij Jorn van ‘t Hof terecht. En als je goed geïnformeerd wilt zijn, kan je ook de cao-pagina bezoeken. Je kunt daar het hele cao-traject volgen, meepraten en je vragen stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Krijg je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar https://www.cnvvakmensen.nl/caos/ en volgens zoeken op de term ‘Groothandel in Eieren, Eiproducten en de Eiproductenindustrie’.

Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv/ en pas jouw gegevens aan.

Jorn van ‘t Hof
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-81 91 97 18
E   j.vanthof@cnvvakmensen.nl

en

Arie Kasper
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-13 20 84 02
E  a.kasper@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error