Verbeterd eindbod cao ETD

Na aanleiding van het door CNV leden afgewezen eindbod zijn werkgevers met een verbeterd eindbod gekomen. Graag informeer ik jullie hierover en krijgen leden opnieuw de gelegenheid om te stemmen.

Na afwijzing eerste eindbod

Begin januari heb ik werkgevers binnen de Elektrotechnische Detailhandel laten weten dat de leden van CNV Vakmensen, die hun stem hebben uitgebracht, in meerderheid tegen het eindbod hebben gestemd. Ik heb werkgevers aangegeven dat de geboden structurele loonsverhoging het grootste struikelblok voor leden is. Vervolgens heb ik hen een dringende oproep gedaan om met een verbeterd eindbod te komen.  

Verbeterd eindbod cao ETD

Werkgevers zijn deze week met een licht verbeterd eindbod gekomen. Werkgevers hebben die 4,65% per 1 juli as. verhoogt naar 5%. Verder blijft alles ongewijzigd, inclusief de 3 maal 200 Euro eenmalige uitkering. De structurele loonsverhoging wordt hiermee dus iets verhoogd ten opzichte van het vorige eindbod. 

Ik heb de formele tekst van het eindbod als bijlage aan deze nieuwsbrief toegevoegd.

Komt er wel of geen nieuwe cao?

De leden van CNV Vakmensen hebben het laatste woord. Ik wil daarin wel meegeven dat wanneer het verbeterde eindbod opnieuw zal worden afgewezen, dit naar alle waarschijnlijkheid zal betekenen dat er voorlopig geen nieuwe cao zal komen. Het eindbod wat nu voorligt is voor werkgevers een ultieme poging om tot een nieuwe cao te komen.

Als het verbeterde eindbod door de leden verworpen wordt, gaan we een cao-loze periode in zonder dat door medewerkers aanspraak gemaakt kan worden op de inhoud van het eindbod. Je kan tot en met 7 februari aanstaande stemmen met deze link
Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je ook je stem uitbrengen door dit webadres in te typen op internet: bit.ly/3JsMa6w 

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is nieuws over de cao te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. 

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten via de cao-pagina of onderstaande contactgegevens.

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
m.denheijer@cnvvakmensen.nl

Downloads

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error