CNV leden stemmen in met verbeterd eindbod cao ETD

De afgelopen week hebben de leden van CNV Vakmensen kunnen stemmen over het verbeterde eindbod van werkgevers in de ETD. Graag informeer ik jullie over de uitslag.

CNV leden in meerderheid akkoord met verbeterd eindbod cao ETD

Met enigzins wat chagerein zijn de CNV leden die gestemd hebben, in meerderheid akkoord gegaan met het verbeterde eindbod. In de reacties die stemmers erbij gegeven hebben, kwam met name naar voren dat men eigenlijk vindt dat de structurele loonsverhoging hoger had moeten zijn, maar het perspectief om anders voorlopig helemaal geen nieuwe cao te hebben, werd over het algemeen ook niet als aantrekkelijke optie gezien.

In de bijlage tref je voor de volledigheid nogmaals het verbeterde eindbod aan.

Aan de slag met loongebouw

Als gevolg van de 10,15% verhoging van het Wettelijk Minimum Loon per 1 januari 2023 zijn er scheefgroei en onwenselijke verhoudingen ontstaan tussen verschillende functies en mensen met meer en minder ervaring. Als het aan CNV Vakmensen ligt, gaan we nu snel met werkgevers in gesprek om het loongebouw 'gezond' te maken. Verder zullen we bij werkgevers aandringen om tijdig ook weer te starten met de cao onderhandelingen voor de nieuwe cao per 1 januari 2024.      

Meepraten en vragen stellen

Op de cao-pagina is nieuws over de cao te volgen en kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen. 

Contact

Heb je vragen en/of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, laat het mij weten via onderstaande contactgegevens. 

Martijn den Heijer, bestuurder/onderhandelaar
T 030 751 1950 / E m.denheijer@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error