CNV Vakmensen - voorstellenbrief voor cao UWV

De cao-voorstellenbrief van CNV Vakmensen lees je in de bijlage. De CNV-voorstellenbrief is gebaseerd op de vakbondsenquête onder de medewerkers van UWV

Hoe maakt CNV Vakmensen de voorstellenbrief?

Wat CNV uniek maakt, is dat de CNV-leden die bij UWV werken de voorstellenbrief bepalen. De visie van CNV is, dat je per bedrijf of bedrijfstak met de medewerkers praat en hun mening vraagt. CNV heeft natuurlijk ook zelf goede ideeën in het CNV-arbeidsvoorwaardenbeleid. Maar de leden in het bedrijf bepalen. Bij UWV doen we dat in een enquête en vervolgens in een discussie in de cao-commissie van CNV Vakmensen. De voorstellenbrief is uiteindelijk vastgesteld door de cao-commissie. Die cao-commissie bestaat uit CNV-leden die bij UWV werken. Jij kunt ook lid worden van de cao-commissie van CNV Vakmensen.

De mening van CNV-leden uit de enquête is daarbij bindend, de mening van niet leden is adviserend.

Wat kwam er uit de enquête en staat dus in de CNV-voorstellenbrief?

  • Inflatie en koopkrachtverbetering. In bijgaande grafiek kun je lezen, dat we 5% loonsverhoging nodig hebben bij UWV om precies hetzelfde aan loonsverhoging te krijgen als de inflatie. We vragen bovenop de inflatiecorrectie van 5% ook 100 Euro per maand voor een voltijder als koopkrachtverbetering.
  • Eenduidige toepassing van een heldere cao.
  • Werkzekerheid.
  • Dat de werkdruk en aansturing zo is, dat de medewerker met plezier bij UWV werkt.
  • Meer vergelijkbaarheid met arbeidsvoorwaarden bij het Rijk, denk aan een 36-urige werkweek.
  • Uitbreiding vitaliteitspact, verlofsparen, bevallingsverlof, ouderschapsverlof.

Lees de precieze voorstellen in de bijlage. Daar staat nog veel meer.

Als lid van CNV Vakmensen heb je twee grote voordelen:

Maak daarom jouw collega lid Breng een nieuw lid aan Word beloond en ontvang een cadeaubon van € 20. Het nieuw lid betaalt in totaal slechts € 24 voor de eerste 6 maanden. 

Heb je deze nieuwsbrief per post ontvangen dan hebben wij geen email-adres van jou. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv en pas jouw gegevens aan. Een mail sturen met jouw email-adres mag ook. Stuur dan een mail naar secretariaat@cnvvakmensen onder vermelding van jouw relatienummer of naam, postcode en geboortedatum. 

Roel van Riezen
bestuurder CNV Vakmensen 
M: +31 (0) 6 5160 2034
r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error