Het is gelukt: een extra loonsverhoging voor schoonmakers

Er komt dus tóch een extra loonsverhoging voor schoonmakers, aanvullend op de cao! Het viel niet mee om de werkgevers hiervan te overtuigen, maar het is gelukt. Ook dankzij de petitie die velen van jullie hebben ondertekend. Wat hebben we precies afgesproken?

De huidige cao loopt nog tot 1 juli 2024. Daarin staat dat de lonen nog maar 1 keer omhoog zullen gaan: 1,5% per 1 april 2024. Dat is natuurlijk veel te weinig, gezien de hoge inflatie. 

Nieuwe afspraak: lonen gaan in stappen omhoog met 12%

We hebben nu met de werkgevers een nieuwe afspraak gemaakt. In een aantal stappen gaan de lonen de komende tijd omhoog met in totaal 12% (in plaats van 1,5%). Dat ziet er als volgt uit:

  • 3,5% per 1 november 2023
  • 3% per 1 januari 2024
  • 5,5% per 30 juni 2024

De laagste trede (trede 0) verdwijnt vanaf 1 januari 2024 uit de cao. Je begint dus minimaal bij trede 1.

Er komt een loyaliteitsbonus

Ervaren schoonmakers zijn voor werkgevers belangrijk. Als je lang in de schoonmaak werkt, mag daar dus best een beloning tegenover staan. We hebben nu met de werkgevers afgesproken dat er nog dit jaar duidelijkheid komt over een ‘loyaliteitsbonus’. Hoe die regeling er precies uit komt te zien, gaan we nog met de werkgevers uitwerken.

Weekendtoeslag voor hotelschoonmakers komt weer terug

De vakbonden willen de weekendtoeslag voor de hotelschoonmakers terug in de cao. We weten nog niet precies wanneer en hoe. Ook daarover gaan we dit jaar met de werkgevers een concrete afspraak maken. Als je in de hotelschoonmaak werkt, laat het dan weten! We horen graag ook jouw mening daarover.

Reageren?

Alles bij elkaar zijn we tevreden over deze afspraken. We hopen dat jij er ook zo over denkt. We horen graag je reactie! Dat kan via de cao-pagina of via de mail. 
 
Jan Kampherbeek
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 22 
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl 

Stel hier je vraag

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error