Al het nieuws

Leden a.s.r. stemmen in

Met een meerderheid van 93% van de uitgebrachte stemmen zijn de leden van CNV Vakmensen akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat van de andere cao bij a.s.r.

Na meerdere onderhandelingsrondes is het fijn om op deze wijze het cao-proces af te sluiten. Ook de leden van de andere bonden hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat. Nu gaan we gezamenlijk aan de slag met de teksten en de uitwerking van enkele afspraken uit de cao. Denk hierbij aan levensinvullingsbeleid en pensioen. Daarnaast blijven we ook in gesprek over de werkdruk.

Praat mee
CNV Vakmensen wil over deze thema’s graag afspraken maken die aansluiten bij jouw situatie en ervaring. Hiervoor ben ik altijd op zoek naar input. Heb jij een duidelijke visie over levensinvullingsbeleid, mantelzorg, pensioen, werkdruk of andere arbeisdgerelateerde onderwerpen, deel deze per mail. Je kan je ook via mij aanmelden voor één van de kaderbijeenkomsten waarbij we met een groep leden over deze onderwerpen in gesprek gaan.

Enkele afspraken uit het onderhandelingsakkoord

  • Structurele loonsverhogingen van 3% per 1 maart 2019 en 3% per 1 maart 2020.
  • a.s.r. en de vakbonden praten in 2019 in co-creatie verder over levensinvullingsbeleid, waaronder ouderenbeleid en het maken van concrete afspraken over mantelzorg.
  • Het onderwerp 'werkdruk' wordt een vast agendapunt tijdens het periodiek overleg.
  • a.s.r. faciliteert het gesprek tussen medewerkers en vakorganisaties in een nader te bepalen Maand van de vakbond.

Leden werven leden
Door jouw betrokkenheid bij het proces is er een verbeterd resultaat bereikt. Lidmaatschap loont, zowel collectief als in je privé situatie. Maak je collegae enthousiast voor het lidmaatschap. Breng jij een nieuw lid aan? Dan ontvang je 2x een cadeaubon van €25 én maak je kans op een donatie aan een gekozen goed doel t.w.v. € 1250,-.
Kijk hiervoor op: https://www.cnvvakmensen.nl/wie-we-zijn/125

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl