Onrustige tijden bij KPN

Er bereiken de CNV kaderleden (KPN collega’s) en mijzelf signalen dat het momenteel behoorlijk onrustig is bij KPN. Er zijn diverse adviesaanvragen vanuit de werkgever opgesteld die tot organisatiewijzigingen (gaan) leiden. De ondernemingsraden (OR’en) zijn druk (geweest) om deze aanvragen te beoordelen. De plannen hebben hier en daar helaas ook flinke personele consequenties. Mocht je in een onzekere situatie zitten en behoefte hebben aan juridische hulp, advies en/of een luisterend oor neem dan contact op met CNV Vakmensen. We zijn er voor jou.

Veranderingen aan de lopende band
Zoals al vaker gebeurd is, worden er momenteel bij KPN flinke veranderingen doorgevoerd. Er spelen meerdere zaken tegelijk bij meerdere afdelingen. Het lijkt wel of werkgever KPN dit allemaal met zeer veel snelheid wil doorvoeren. Op basis van de signalen die wij krijgen vrezen we daarom, naast de inhoud, ook voor de zorgvuldigheid in de uitvoering.

Sociaal Plan
CNV Vakmensen heeft samen met de andere vakbonden met KPN een Sociaal Plan afgesproken. Dit is een contract met KPN waarin de regelingen staan die de sociale gevolgen van een reorganisatie opvangen. Dus kom je in fase 2 of in fase 3 dan vind je de afspraken daarover in dit plan. Het Sociaal Plan is afgesproken tot en met 31 december 2024. Je vindt dit op onze website onder het kopje ‘meer downloads’:
Cao KPN | CNV Vakmensen

CNV Helpdesk
Mocht je in een onzekere situatie terecht komen en wil je advies of juridische hulp, neem dan contact op met onze helpdesk. Teken bijvoorbeeld nooit een Vaststellingsovereenkomst (VSO) zonder dit door ons te laten checken. Laat dit altijd controleren door de juristen van CNV Vakmensen. Je komt met de CNV helpdesk in contact via onderstaande link.
Contactgegevens en adres | CNV Vakmensen: de vakbond voor vakmensen - Vakmensen | CNV Vakmensen

Luisterend oor
Mocht je behoefte hebben om je ervaringen en/of zorgen over deze veranderingen te delen dan kom ik graag met je in contact. Je kunt je verhaal (anoniem) aan mij kwijt. Daarnaast heb ik als vakbondsbestuurder regelmatig contact met de HR afdeling bij KPN. Hierbij geef ik in algemene zin de zorgen en het commentaar van de CNV leden door. En spreek KPN er stevig op aan als het goede en zorgvuldige werkgeverschap te wensen overlaat.
Ook KPN collega en CNV kaderlid Hans Tuinman (hans.tuinman2@kpn.com) komt graag met je in contact mocht daar behoefte aan zijn.

Andere vragen en/of opmerkingen?
Ook hiervoor kan je bij Hans en mijzelf terecht.

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
m.jukema@cnvvakmensen.nl
06-13204112