Cao KPN een feit

De leden van CNV Vakmensen hebben, net als bij alle andere vakbonden, vóór het onderhandelingsresultaat cao KPN 2023 gestemd. Dit betekent dat de nieuwe cao een feit is. Voor de kerst zal de eerste (netto) betaling reeds worden uitgekeerd zo heeft KPN ons meegedeeld.

Unaniem voor het resultaat
Maar liefst 100% van de leden van CNV Vakmensen die hebben gestemd zijn voor het resultaat. Deze unanieme meerderheid is ongekend. Reacties vanuit de leden zijn dan ook louter positief. Met name het feit dat deze cao voor afloop van de oude tot stand komt wordt erg gewaardeerd. Daarnaast hebben leden ook meer dan begrip voor de splitsing in loonsverhoging die is gemaakt tussen de schalen waardoor de lagere schalen de hoogste percentuele loonsverhoging ontvangen. De totale loonsverhoging dekt niet volledig de inflatie maar dit is wel een heel mooie stap aldus de leden. Bij andere vakbonden was het aantal stemmen voor het resultaat zo'n 80%.

Teksten aanpassen
De tekst van het onderhandelingsresultaat zal nu moeten worden omgezet naar cao teksten. Dit zal naar verwachting rond februari zijn afgerond waarna de nieuwe versie van de cao beschikbaar zal worden gesteld.

Vragen en/of opmerkingen?
Je kunt hiervoor terecht bij kaderlid en KPN collega Hans Tuinman (hans.tuinman2@kpn.com) en/of ondergetekende
Reacties kun je ook kwijt op onze KPN cao pagina: Cao KPN | CNV Vakmensen

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
E: m.jukema@cnvvakmensen.nl
T: 06-13204112

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error