Al het nieuws

Leden stemmen in met cao ICK

Een meerderheid van de leden van CNV Vakmensen heeft ingestemd met de cao ICK. Ook bij FNV en De Unie hebben de leden ingestemd. Hiermee is de cao ICK voor 2019 definitief.

2019
Nu de leden bij de vakbonden hebben ingestemd is er een structurele loonsverhoging van 2,35% per 1 januari 2019. Daarnaast kan je dit jaar een voucher van € 300,00 inzetten om aan de slag te gaan met jouw duurzame inzetbaarheid. Hierover ontvang je later nog meer informatie. Het seniorenverlof wordt aangepast. En tot slot is de doelenuitkering voor 2019 vastgesteld op 3,4%.

Cao ICK
De cao ICK is automatisch van toepassing op alle werknemers die werken bij een werkgever die is aangesloten bij de werkgeversvereniging in de sector. Daarnaast zijn veel bedrijven die de cao volgen. Voor meer inzicht over de reikwijdte van de cao ben ik benieuwd hoe dit bij jou geregeld is. Val jij automatisch onder de ICK cao, volgt het bedrijf waarin je werkzaam bent de cao of hebben jullie een eigen regeling? Je kan mij dit laten weten per mail, via t.westerink@cnvvakmensen.nl Dit mailadres kan je ook gebruiken bij vragen rondom je werk en je lidmaatschap.

Reparatie WW en WGA
In veel sectoren en bedrijven is er een reparatie afgesproken voor het derde WW-jaar en de WGA. Binnen de ICK sector loopt dit nog moeizaam. Wil jij in gesprek over hoe we dit binnen jouw bedrijf kunnen regelen? Neem dan contact op via t.westerink@cnvvakmensen.nl

Voor meer informatie over de regeling, zie: https://www.cnvvakmensen.nl/themas/ww-uitkering/reparatie-ww-rechten

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl