Prijzen blijven stijgen, maar jullie CAO Contactcenters staat stil

De Contactcenter-werkgevers weigeren nog steeds om een goede loonsverhoging af te spreken. In de cao voor Facilitaire Contactcenters wordt geregeld wat jouw arbeidsvoorwaarden zijn. Ondanks een redelijke houding vanuit de vakbonden kwamen ze er, na heel lang onderhandelen, niet uit met de werkgevers. Het laatste bod van werkgevers is gewoonweg veel te mager. Dus wat nu?

Goed om te weten

Sinds afgelopen januari is de cao afgelopen en is er in de cao geen loonsverhoging geregeld. Sommige werkgevers hebben weliswaar zelf een kleine verhoging of eenmalige bonus gegeven. Ook deelt men fruit en lekkers uit. Allemaal tijdelijke prikkels die geen structurele zekerheid bieden. 
Jouw loonsverhoging hoort te bestaan uit een vaste en structurele verhoging voor alle werknemers. Daarnaast pleit CNV Vakmensen voor een verhoging, simpelweg omdat jij jouw werk goed doet. Dit laatste is extra en moet dus niet gezien worden als een compensatie voor gestegen prijzen. 

De prijzen blijven ondertussen maar stijgen, de gemiddelde energierekening gaat in juli gemiddeld 50 euro omhoog. Eerder waren de energieprijzen al met gemiddeld 20 euro gestegen. Dat is 70 euro gemiddeld per maand ofwel 840 euro per jaar! Alles wordt duurder terwijl jouw loon stilstaat. Vind jij dit normaal? CNV Vakmensen niet! 

Als vakbond hebben we ons uiterste best gedaan en spijtig genoeg hebben we (nog) niet veel leden die actiebereid zijn. Men denkt dat er toch niets te beginnen valt tegen werkgevers. Dit is echter niet het geval. Hoe meer mensen zich aansluiten bij een vakbond, hoe groter onze invloed om daadwerkelijk dingen in jouw voordeel veranderd te krijgen. Meld je aan, kijk eens op de site van CNV Vakmensen.  

Deze week heb je bij Schiphol kunnen zien dat actie voeren wel degelijk zin heeft. Deze mensen krijgen meer loon doordat ze gezamenlijk een vuist hebben gemaakt richting werkgevers(s). Wil jij dat niet?  

Kom in actie

De enige manier om jouw werkgever in beweging te krijgen, is wanneer jij samen met jouw collega’s lid wordt van de vakbond en wij gezamenlijk actie gaan voeren voor een structureel beter loon voor elke werknemer die onder deze cao valt. Actie voeren is een verworven recht dat elke werknemer heeft. En staken is daarin niet de enige manier om een beter loon te eisen. Er zijn allerhande acties mogelijk om een beoogd doel te bereiken.   

Heb jij een idee voor een actie, anders dan staken? Laat je horen en maak kans op een bol.com bon voor jouw briljante idee

Met praten komen we er duidelijk niet. Hoe dan wel? Jij kent jouw bedrijf als beste, dus jij kunt ook het beste inschatten/bedenken hoe jij de aandacht van jouw werkgever weet te trekken. Wat kun jij samen met jouw collega’s doen om jouw werkgever te laten weten dat jullie betere arbeidsvoorwaarden willen? Waar heeft werkgever last van, zonder dat je meteen gaat staken?  

Mail mij dan jouw idee naar r.mol@cnvvakmensen.nl of app naar 06-20471890. Onder de beste 5 ideeën worden 5 BOL.com-bonnen van 50 euro verloot

Samen sta je sterker dus betrek vooral zoveel mogelijk collega’s hierbij. Maak bijv. een appgroep aan met collega’s die ook vinden dat er betere arbeidsvoorwaarden moet komen. Mail mij als je een appgroep hebt, dan maak ik er een CNV vakbondsapp-groep van, waar jouw werkgever zich niet mee mag bemoeien. CNV Vakmensen wil zich graag voor jou, jouw collega’s en jouw branche inzetten, maar kan dit niet zonder mensen uit die branche, jij dus!! 

Meepraten en reageren

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraagstellen.

Deel deze nieuwsbrief onder al je collega’s, samen sta je sterk! 

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-20 47 18 90
E  r.mol@cnvvakmensen.nl