Al het nieuws

Ongelooflijk teleurstellende onderhandelingen cao contactcenters

Woensdag sprak ik namens CNV Vakmensen met werkgevers over jullie cao. De vorige keer kwamen werkgevers al met een teleurstellend bod, namelijk geen verbeteringen. Wij vinden het gezien dat alles duurder wordt voor jullie onverantwoord en respectloos dat werkgevers het onderling niet eens kunnen worden over de cao voorstellen.

Geen cao

Werkgevers willen in januari verder praten. Eerst willen ze intern overleggen en de plannen van een nieuwe regering afwachten. Teleurstellend is dat de cao op 1 januari afloopt en er dus nu géén cao loonsverhoging voor iedereen is per 1 januari*. Voor jullie betekent dat niets extra’s en de oude cao blijft onderdeel van jullie arbeidsvoorwaarden en spelregels. Voor Teamleiders en nieuwe mensen is er helemaal geen cao. Dat betekent dat werkgevers als je na 1 januari in dienst treedt zelfs kunnen zakken met het uurloon.

In de tussentijd willen we jullie proteststem horen

Vinden jullie het normaal dat er ondanks torenhoge inflatie er geen redelijke loonsverhoging komt voor iedereen zodat minimaal de koopkracht op pijl blijft?  Vind je dat niet normaal?  Teken dan alsnog de petitie 

BOOS

Wij vinden dat werkgevers best mogen weten dat jullie boos en ontevreden zijn. Jullie werken keihard, vooral deze maanden, en dan geen structurele loonsverhogingen? We weten dat sommige werkgevers kerstpaketten, gadgets, goodies en bonusjes rondstrooien, maar dat zijn geen structurele verbeteringen.

Werkgevers die goed gedraaid hebben dit jaar kunnen ook best een compensatie geven van een paar honderd euro. Volgens ons verdienen jullie dat extra geld en niet de aandeelhouders.

Voorbeelden

Als je voor de GGD test en vaccinatielijnen, de corona infolijn, postNL, T-mobile, Otto, voor goede doelen, de rijksdienst voor ondernemend Nederland** belt, dan krijg je maar €10 of €10,01per uur. Belachelijk lage salarissen. Daar kun je niet van rondkomen.

*zie de vacatures op indeed.
*alleen als je op of onder het loon van junior, medior, senior zit krijg een minimumloon correctie. Verdien je als junior 10,50 dan krijg je geen verhoging.

Wij willen de regering ook oproepen om het minimumloon fors te verhogen en niet met 1,41% zoals ze dat van plan zijn per 1 januari maar met 10 of 15% volgend jaar. 15% is nog maar 11,29 euro per uur. Ook gaan we de overheid oproepen bij haar aanbestedingen een minimum van 14 euro mogelijk te maken.

Wat vinden jullie?

Blijf betrokken, teken de petitie, stuur hem door en reageer ook op de nieuwe cao-pagina! Hebben jullie ideeën om werkgevers te laten merken dat je boos bent en om hen overtuigen dat dit echt niet kan. Meld het op de cao-pagina of bij r.mol@cnvvakmensen.nl