Al het nieuws

Callcenters: meldpunt thuiswerken en vragen

Meldpunt thuiswerken en vragen over jouw loon en gratis online trainingen.

We hebben al een paar weken te maken met de coronacrisis. Voor veel van jullie is dit een spannende tijd. Misschien omdat er minder werk is. Of juist omdat het drukke tijden zijn vanwege veel werk of zieke collega’s. Of je nu vanuit huis werkt of vanaf jouw werkplek op kantoor, CNV Vakmensen behartigt jouw belangen. Heb je vragen? Stel ze vooral aan me.

Meldpunt thuiswerken op Je Achterban
Op onze community Je Achterban hebben wij een meldpunt thuiswerken geopend. Wij zijn benieuwd naar jouw situatie en verhaal. Ben jij thuis aan het werk? En hoe gaat dat? Laat het ons weten! Op de community kan je ook al je vragen stellen over jouw werk in deze corona tijd. Ga naar Je Achterban https://www.jeachterban.nl/callcenters/

Krijg ik voldoende loon?
De laatste weken krijg ik regelmatig vragen over loon. Vragen die ik veel zie zijn: ‘ik krijg opeens veel minder loon bij ziekte’ of ‘ik krijg minder loon in verband met feestdagen’ of ‘krijg ik wel vakantiegeld’?
Opeens minder loon krijgen tijdens ziekte in verband met corona kan niet zomaar. Krijg jij hiermee te maken? Laat het me dan weten. Dan kijk ik of het klopt. Dit kan afhangen van je cao, het bedrijfsreglement of dat je een vaste werknemer of uitzendkracht bent. Voor feestdagen geldt dat corona geen reden is om bestaande afspraken niet na te komen. Helaas zijn niet bij alle bedrijven afspraken hierover goed vastgelegd. Neem contact met me op als je vragen hebt!
Vakantiegeld wordt in de maand mei gewoon betaald door de werkgever. De coronacrisis verandert deze regel niet. Het kan zijn dat jij je vakantiegeld per maand uitbetaalt krijgt. Kijk dit dus altijd even na.
De hoofdregel is dus dat werkgevers niet zomaar de regels rondom jouw loon kunnen wijzigen door de coronacrisis. Krijg jij hier toch mee te maken? Neemt dan contact met me op.

Gratis online trainingen bij GoodHabitz
Vanuit CNV Vakmensen kun je nu als lid gratis gebruik maken van de online trainingen van GoodHabitz. Met ruim 150 trainingen zit er altijd een tussen voor jou! Lees meer over de online trainingen op https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/online-training

Cao
De huidige cao is nog steeds niet verlengd en dus afgelopen. Er is nog geen nieuwe afspraak gemaakt voor een vervolgoverleg. Vind jij de cao belangrijk? Meld het dan ook vooral bij jouw werkgever. Als het aan mij ligt onderhandelen we gewoon digitaal verder. Helaas is het zo dat zonder cao er ook geen cao-loonsverhoging is.
Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je contact met mij opnemen.

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 90
E: r.mol@cnvvakmensen.nl