Al het nieuws

Een kort bericht van CNV Vakmensen voor jou

Twee maanden geleden heb ik je een nieuwsbrief gestuurd waarin ik je liet weten dat ik vanaf 1 januari jl. namens jou de gesprekken voer met ABN AMRO. In deze nieuwsbrief schrijven we (de kaderleden en ik) over onderwerpen waar je mogelijk mee te maken hebt.

Allereerst Corona
We kunnen er niet omheen. Vanaf half maart zit Nederland in een intelligente lockdown. Dat bepaalt voor een belangrijk deel ons leven. Hoe zorgen we dat we gezond blijven en hoe houden we onze omgeving gezond. Hoe combineren we werk en privé, werken we thuis of niet, etc.
ABN AMRO had al vroeg een plan klaar om de risico’s zoveel mogelijk uit te sluiten. Heel goed.
Veel mensen nemen contact op met CNV Vakmensen omdat ze vragen hebben over de gevolgen van corona voor hun werk. Je kunt altijd een kijkje nemen op de speciale pagina die we daarvoor hebben aangemaakt op onze website https://www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus.

Thuiswerken heeft gevolgen
Gelukkig kunnen veel mensen thuiswerken. Dat vergt wel een aantal aanpassingen. Je moet thuis een goede werkplek maken (tenzij je die al had) en je moet over voldoende hulpmiddelen beschikken om je werk te kunnen doen alsof je op kantoor zit. Dat geldt voor jullie en dat geldt ook voor mij.
Er kan veel meer op dat gebied dan we altijd gedacht hebben, maar het heeft ook nadelen. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik mis mijn collega’s, ik mis het gezellige praatje dat nergens over gaat maar tegelijkertijd ook zo ontzettend belangrijk is, ik mis zelfs de autoritjes naar afspraken en kantoor.
Nu veel mensen gedwongen thuis werken, doen zich ook andere vragen voor. Blijft deze situatie voortduren en als ik weer kan werken, hoe zit het dan met de 1,5 meter economie.
Wij vragen voor deze onderwerpen aandacht in ons overleg met de bank.
We wijzen je er op dat je, als je last hebt van mentale klachten als gevolg van het virus of als je gewoon even behoefte hebt aan contact, binnen de bank contact op kunt nemen met de company counselors van BETER via 088- 90990 200.

Moet je wel buitenshuis werken? Hoe zit het ook alweer met de richtlijnen voor veilig werken?
We kunnen het niet genoeg zeggen. Wees voorzichtig. Houd je aan de richtlijnen.
Als geheugensteuntje een link naar de site van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/06/vermijd-drukte-houd-15-meter-afstand.
En toch ook maar even een link naar de lijst met cruciale beroepen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/noodopvang-cruciale-beroepen-en-vitale-processen.

Goodhabitz, tot 1 juni gratis onlinecursussen voor leden
Als lid van CNV Vakmensen heb je de mogelijkheid om tót 1 juni a.s. gebruik te maken van één of meer van de 150 online trainingen die worden aangeboden door GoodHabitz. Als je nog tijd en zin hebt, neem een kijkje en maak gebruik van de mogelijkheden. Heb je geen code meer om op het account te komen, vraag een nieuwe aan via webmaster@cnvvakmensen.nl.
Kijk ook op onze site https://www.cnvvakmensen.nl/wie-we-zijn/digizines-2020/reminder-goodhabitz.

Samen
In maart schreef ik dat we ons vakbondswerk alleen maar goed kunnen doen als we van jou en je collega’s horen wat er speelt. Daar is bijgekomen dat we nu meer dan ooit, moeten zorgen dat we SAMEN optrekken. Heb jij vragen, mis jij je collega’s, wil je met mij of met één van onze kaderleden sparren? Laat het mij weten via a.bulsink@cnvvakmensen.nl.

In de tussentijd blijven wij net als anders ons best doen om er voor te zorgen dat jij als medewerker van de bank voldoende in beeld blijft, en dat er naar jou en je collega’s wordt omgekeken en geluisterd.
We kunnen ons voorstellen dat er collega’s zijn die, misschien wel juist nu, lid willen worden van CNV Vakmensen. Bij ABN AMRO hebben we de afspraak dat de bank het eerste jaar contributie voor je betaalt. Hierbij de link om je collega lid te maken https://www.cnv-ledenwerven.nl/.

Aletta Bulsink,
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 47 18 88
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl