Cao-overleg ABN AMRO: teleurstellend loonbod ondanks prachtige cijfers

Niet meer dan 5%, dat is wat ABN AMRO biedt als loonsverhoging aan haar medewerkers. Dat is nog niet de helft van wat CNV Vakmensen heeft gevraagd en wat nodig is om de inkomensachteruitgang door de hoge inflatie van de afgelopen jaren te compenseren.

Het bod van de bank

De bank, die vlak voor het cao-overleg fantastische resultaten presenteerde, kwam tijdens dit eerste inhoudelijke overleg niet verder dan een loonsverhoging van maximaal 5%. 
Niet alleen vindt CNV Vakmensen dit loonbod volstrekt onvoldoende, maar ook is het zo dat een deel van die 5% volgens de bank afhankelijk wordt van de individuele performance. 
En zelfs als je dus voldoende functioneert om de volledige 5% te verdienen, dan zou je het performance-gedeelte van de afgesproken loonsverhoging niet voor het eind van het jaar ontvangen. 

Wat vindt CNV Vakmensen

We snappen best dat het hier gaat om het eerste bod van de bank, maar we begrijpen niet dat de ABN AMRO-medewerkers die hebben bijgedragen aan het geweldige resultaat in 2023, nog niet de helft van de inflatie als loonsverhoging wordt aangeboden.
We hebben daarom aan de bank gevraagd om nog eens goed na te denken over het loonbod.

Hoe verder

Het volgende cao-overleg zal plaatsvinden op 4 maart 2024. Je hebt dus bijna 3 weken de tijd om aan de bank te laten weten wat jij vindt van het voorstel van de bank.

Doe mee met CNV Vakmensen

Je krijgt korting via jouw werkgever wanneer je lid wordt. Ga hiervoor naar Word lid via de kortingsactie van je werkgever

Namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen,

Aletta Bulsink
M: 06-204 71 888
a.bulsink@cnvvakmensen.nl