Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
De juiste ingrediënten voor jouw loopbaan
Brood en Zoetwaren

Cao Zoetwaren

Looptijd: 1 januari 2017 tot en met 31 december 2017

Val je onder de cao Zoetwaren (ook wel cao Zoetwarenindustrie), dan werk je bij een van de 220 zoetwarenbedrijven in Nederland die suiker en chocolade verwerken. In deze bedrijven worden koek, snoep, chocola, kauwgom en aanverwante zoetwaren gemaakt, verpakt en verhandeld.

In de nieuwe cao Zoetwaren staat een aantal mooie nieuwe afspraken:

80-90-100-regeling

Dit betekent dat je vanaf 6 jaar voor je AOW-leeftijd 80% kunt gaan werken met behoud van 90% van je loon. Bovendien blijf je voor 100% pensioen opbouwen. Je kunt een loonberekening aanvragen bij je werkgever. De aanvraag voor de 80-90-100-regeling doe je ook bij je werkgever.

Studiekostenvergoeding

Er is dit jaar een studiekostenvergoeding van € 1000 beschikbaar voor 50 cursisten. Dit betekent dat het Sociaal Fonds Zoetwaren de eerste € 1000 betaalt als jij een cursus wilt doen die niet direct met je werk te maken heeft, maar wel goed is voor jouw positie op de arbeidsmarkt. Een aanvraag doe je als volgt:

  1. Download hier het formulier.
  2. Vul het formulier in en onderteken het.
  3. Lever het formulier in bij je werkgever. Deze is verplicht het formulier door te sturen naar VBZ en heeft dus geen invloed op de toekenning.
  4. De landelijke werkgevers en vakbonden behandelen je aanvraag. Als je aanvraag wordt gehonoreerd, ontvang je het geld via je loonstrook.

Er is geld gereserveerd voor 50 aanvragen: op is op. Bovendien toetsen wij of de cursus goed is voor je positie op de arbeidsmarkt.

Loopbaanscan

Er loopt een pilot bij 2 bedrijven waarbij werknemers gratis een loopbaanscan en een gesprek met een loopbaanadviseur kunnen krijgen. Waarschijnlijk kan vanaf de herfst van 2017 iedereen deze loopbaanscan aanvragen. Ben je CNV-lid, dan krijg je hierover thuis bericht.

In gesprek over duurzame inzetbaarheid

We hebben in de cao afgesproken dat CNV Vakmensen met jou in gesprek gaat over duurzame inzetbaarheid en flexibiliteit. We zullen jou vragen:

  • wat jij nodig hebt om de komende jaren gezond te werken;
  • wat de werkgever daarin voor jou kan doen;
  • wat jij daarin zelf kunt doen;
  • op welke manier flexibiliteit daarin een rol speelt;
  • of jij behoefte hebt aan meer flexibiliteit.

Downloaden

Niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag!