Voorbereidingen cao-overleg Woondiensten van start

De onderhandelingen voor de cao Woondiensten 2024 gaan voor de zomerperiode van start. Ter voorbereiding organiseert CNV Vakmensen digitale bijeenkomsten. Leden en niet-leden zijn van harte uitgenodigd om daaraan deel te nemen. Vervolgens zal onder de achterban een arbeidsvoorwaardenenquête uitgezet worden.

Uitnodiging digitale bijeenkomsten

Ter voorbereiding van de onderhandelingen cao Woondiensten, organiseert CNV Vakmensen in de komende periode 4 digitale bijeenkomsten. De digitale bijeenkomsten vinden plaats op:

- Donderdag 23 maart 2023 om 08.00 uur, deelname kan via deze LINK.
- Maandag 27 maart 2023 om 15.30 uur, deelname kan via deze LINK.
- Dinsdag 4 april 2023 om 19.30 uur, deelname kan via deze LINK.
- Donderdag 13 april 2023 om 15.30 uur, deelname kan via deze LINK.

Zowel leden als niet-leden zijn van harte uitgenodigd om aan de digitale bijeenkomsten deel te nemen. Via de digitale link kun je deelnemen aan de bijeenkomst.

Dringende oproep van vakbonden aan Aedes

Al twee keer heeft CNV Vakmensen, samen met FNV Bouwen & Wonen, een dringende oproep aan Aedes gedaan om een aanvulling op de lopende cao te bespreken. Aedes blijft bij haar weigering om daarover in gesprek te gaan. In haar laatste reactie geeft Aedes aan dat de inflatie alweer daalt... En dat individuele medewerkers die het moeilijk hebben via maatwerk door de werkgever ondersteund kunnen worden. Aedes neemt dus geen regie. Een situatie die vakbonden zeer onwenselijk vinden. Maar waartegen we op dit moment weinig kunnen doen. Als er een lopende cao is, kun je geen actie voeren. En dat weet Aedes natuurlijk ook…

Vervroegde cao-onderhandelingen

In haar reactie geeft Aedes wel aan de onderhandelingen over de cao Woondiensten 2024 eerder te willen starten. Na overleg binnen onze cao+-commissie Woondiensten (een betrokken groep leden, werkzaam in de sector Woondiensten) heeft CNV Vakmensen besloten om op de uitnodiging van Aedes in te gaan. Wij zullen daarom onze voorbereidingen voor het nieuwe cao-traject vervroegen. Ter voorbereiding organiseren we, zoals gezegd, digitale bijeenkomsten. Van harte uitgenodigd om een digitale bijeenkomst bij te wonen. Vervolgens zullen we onder de achterban een arbeidsvoorwaardenenquête uitzetten.

Versterking gezocht voor de cao+-commissie Woondiensten

Ben je lid van CNV Vakmensen en lijkt het jou wel wat om actief mee te denken over jouw eigen arbeidsvoorwaarden. Dan is de cao+-commissie Woondiensten wellicht wat voor jou. De cao+-commissie bestaat uit actieve leden, die graag meedenken over de cao Woondiensten, maar ook andere onderwerpen zoals functiewaardering, pensioen, en scholing en ontwikkeling komen aan bod. De cao+-commissie komt ongeveer 5 keer per jaar bij elkaar. Binnen de cao+-commissie Woondiensten bespreken we de onderwerpen die voor de sector van belang zijn, je bepaalt mede de inzet van CNV Vakmensen en bent als eerste op de hoogte van ontwikkelingen in de sector.
Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op: bestuurder Robbim Heins; e-mail: r.heins@cnvvakmensen.nl.

Meepraten en reageren

Op de cao-pagina kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen: Cao Woondiensten | CNV Vakmensen. Op deze pagina kunt u ook de deelnamelink van de digitale bijeenkomsten vinden voor diegenen die deze nieuwsbrief per post ontvangen.

Lid worden

Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van CNV Vakmensen. Je collega betaalt dan €20,23 voor de eerste 6 maanden van het lidmaatschap. Meer informatie kun je vinden op www.cnv.nl/lid-worden.

Namens CNV Vakmensen,

Ronald Everard, kaderlid en lid onderhandelingsdelegatie 
Stan Westerink, kaderlid en plv. lid onderhandelingsdelegatie

Robbim Heins
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 60 19 87
E  r.heins@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error