Aedes adviseert: betaal aan medewerkers 1000 euro

Woondiensten: gebaar is positief, maar "te weinig en te laat". Aedes heeft de woningcorporaties dringend geadviseerd om in juli 2023 een eenmalige uitkering aan hun medewerkers uit te betalen ter hoogte van €1000 bruto naar rato van het dienstverband. Vakbonden CNV Vakmensen, FNV en De Unie vinden het positief dat Aedes een gebaar maakt. Toch hebben zij niet getekend voor deze eenmalige uitkering als aanvulling op de lopende cao. Voor vakbonden is het gebaar te laat en te weinig.

Vakbonden CNV Vakmensen, FNV en De Unie vinden het positief dat Aedes een gebaar maakt. Toch hebben zij niet getekend voor deze eenmalige uitkering als aanvulling op de lopende cao. Wellicht vraag je je af waarom dat is? 
Al in oktober vorig jaar hebben CNV en FNV Aedes opgeroepen tot overleg over een aanvulling op de cao. Daar kwam toen ‘per omgaande’ een ‘NEE’ van Aedes op. In december hebben de bonden die oproep herhaald en ook toen wilde Aedes niet over een aanvulling praten. Inmiddels is er behoorlijk wat commotie op de werkvloer en zijn wij bezig met de voorbereidingen voor de komende cao-onderhandelingen. En nu komt Aedes met dit gebaar. Wat ons betreft te laat. En daarbij is het te weinig in het licht van twee jaar zeer hoge inflatie en een loonsverhoging die daar ver bij achter blijft.
Er was geen ruimte voor onderhandeling. De vakbonden mochten tekenen bij het kruisje.... Wij richten ons op de onderhandelingen voor een nieuwe cao met daarin een fatsoenlijke, structurele, loonsverhoging.

Doe mee: vul de arbeidsvoorwaarden-enquête cao Woondiensten in!

Voor de zomer starten de cao-onderhandelingen Woondiensten. Ter voorbereiding van de cao-onderhandelingen zonden we jullie de arbeidsvoorwaarden-enquête voor de cao Woondiensten toe. Veel medewerkers hebben de enquête al ingevuld. Heb je je mening nog niet gegeven? Doe dit dan alsnog. Leden en niet-leden worden van harte uitgenodigd om mede de vakbondsinzet te bepalen. Je hebt nog tot en met uiterlijk maandag 15 mei 2023 om de enquête in te vullen. 
Klik hier om meteen naar de digitale enquête te gaan Krijg je de nieuwsbrief per post, dan tref je de link aan op de cao-pagina Cao Woondiensten | CNV Vakmensen

Kaderleden

Met een aantal betrokken kaderleden (cao+-commissie Woondiensten) bespreken we de uitkomsten van de enquête. Binnen de kaders van het arbeidsvoorwaardenbeleid CNV Vakmensen stellen we vervolgens de voorstellenbrief op.

Heb je een idee: plaats het op de cao-pagina

Op de cao-pagina kun je de ontwikkelingen in het cao-traject volgen. Heb je een idee voor de voorstellenbrief, plaats je idee op de cao-pagina. Op de cao-pagina kun je meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen: Cao Woondiensten | CNV Vakmensen Hier vind je ook de deelnamelink van de digitale bijeenkomsten voor hen die deze nieuwsbrief per post ontvangen.

Lid worden

Maak jouw ongeorganiseerde collega nu lid van CNV Vakmensen. Je collega betaalt dan €20,23 voor de eerste 6 maanden van het lidmaatschap. Meer informatie kun je vinden op cnv-ledenwerven.nl

Mede namens
Ronald Everard, kaderlid en lid onderhandelingsdelegatie en
Stan Westerink, kaderlid en plaatsvervangend lid onderhandelingsdelegatie,

Robbim Heins, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 1987 / r.heins@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error