Stem jij in met 10,3% loonsverhoging?

Met deze nieuwsbrief vraag ik jouw aandacht voor de loonafspraak die vanaf 1 januari 2023 van kracht zou moeten zijn. Als lid van CNV Vakmensen heb jij het recht om daarover je stem uit te brengen. Maak daar gebruik van.

De afspraak

Zoals jullie weten hebben we in jouw cao, de SAVG-cao, de afspraak gemaakt dat de lonen elk jaar per 1 januari stijgen met de inflatie (automatische prijscompensatie). Hierbij wordt gekeken naar de inflatie over de periode juli-juli van het jaar daarvoor. Deze bedraagt in juli 2022 10,3%. Er is echter ook nog een inflatiecijfer dat geen rekening houdt met de gewijzigde (in dit geval lagere) btw en accijns op de energie. Dat inflatiecijfer (‘cpi-afgeleid’) is 12,4%. Het verschil (2,1%) heb je dus al via lagere belastingen ontvangen.

In de cao-tekst hebben we afgesproken dat we de cpi-afgeleid gebruiken, normaal is deze lager dan de werkelijke inflatie. CNV Vakmensen is met de andere vakbonden van mening dat het gerechtvaardigd is om de werkelijke inflatie af te spreken. Omdat dit afwijkt van de cao, moet CNV Vakmensen jou vragen om hierover te stemmen.

Wat goed is om te weten dat de kadergroep binnen CNV Vakmensen, bestaande uit werkende schilders in de branche, positief hebben gereageerd. Alleen zij hebben CNV Vakmensen wel meegegegeven dat de leden het laatste woord hebben. Vandaar de vraag aan jou: Stem jij hier mee in?

Stemmen

Het is aan jou als lid van CNV Vakmensen of je wel of niet akkoord gaat met de loonsverhoging van 10,3% per 1 januari 2023. Stemmen kan tot en met 13 oktober 2022.

>> Geef je mening en stem nu <<

WIl je nog reageren of je vraag hierover stellen? Dat kan 24-uur per dag via de cao-pagina Schilders. Of je stuurt mij een mail. Na de stemming kom je ook vanzelf op de cao-pagina.

Tot slot

Het zijn bijzondere tijden. Tijden waarbij we elkaar vast moeten houden en op moeten zoeken als dat nodig is. Nu heb ik jou nodig, maar wellicht heb jij mij later nodig. Als er iets is, op wat voor manier ook, laat het weten. CNV Vakmensen heeft een professioneel team van mensen klaar staan om jou te helpen.

Roel van Dijk, bestuurder
r.vandijk@cnvvakmensen.nl
tel. 06-53384473

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error