Cao Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG)

Anthony Williams
Onderhandelaar

De cao Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf (SAVG) geldt voor werknemers die onderhoud plegen aan woningen en gebouwen. Het gaat onder meer om schilderwerk, het plaatsen van glas, het aanbrengen van behang of het conserveren van metalen objecten, zoals bruggen en hoogspanningsmasten. De cao SAVG was voorheen SAG en wordt in de volksmond ook wel cao Schilders genoemd.

In de cao Schilders vind je de meest actuele afspraken over salaris, werktijden, werkomstandigheden, verlofregelingen, veilig en gezond werken binnen de stichting.

Belangrijkste punten

  • Loonsverhoging van 2,75% per 1 januari 2022.

  • Automatische prijscompensatie vanaf 2023 (behoud van koopkracht).

  • Regeling om eerder te kunnen stoppen met werken, tot 3 jaar voor de AOW-datum.

  • Vanaf 60 jaar de mogelijkheid om minder te gaan werken (80%), met behoud van 90% loon en 100% pensioenopbouw.

Meer informatie over de cao SAVG

De cao SAVG loopt tot 1 oktober 2025. De onderhandelingen over een nieuwe cao starten doorgaans ruim voor die tijd. Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao. In de cao Schilders 2021-2025 staan afspraken over salaris, werktijden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Extra hulpmiddelen voor de cao SAVG

Mijn Carrière

Vanuit CNV Vakmensen is James, jouw loopbaancoach, aangesloten bij Stichting ‘Mijn Carrière’. Zij begeleiden werknemers uit de schilderbranche in hun loopbaan, dus mogelijk ook jou. Dreig je vast te lopen, heb je ambitie, wil je hoofd wel maar je lijf niet, schroom dan niet en neem op met James. Deze hulp is volledig gratis.

Veelgestelde vragen over de cao Schilders-, Afwerkings-, Vastgoedonderhoud- en Glaszetbedrijf

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Anthony Williams
Onderhandelaar

Vragen of opmerkingen over de cao?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte