Bouwbedrijf Sprangers failliet. Wat nu?

Gister heeft de rechtbank Breda jouw werkgever, Bouwbedrijf Sprangers, failliet verklaard. Voor jou als werknemer een vervelende en onzekere tijd. CNV Vakmensen staat en praat je bij.

Onzekere periode
Gelijktijdig met de uitspraak van het faillissement heeft de rechtbank een curator aangesteld. De curator moet het faillissement netjes afwikkelen en de belangen van de schuldeisers zo goed mogelijk behartigen. De curator neemt ook de zeggenschap over het personeel over. De curator onderzoek ook of het bedrijf of onderdelen daarvan een doorstart kan maken. 

Overleg met curator
De collega van CNV Vakmensen die de bouwsector en Bouwbedrijf Sprangers in haar portefeuille heeft is met verlof. Contact met de curator heeft ondergetekende als haar vervanger nog niet gehad. Ik weet dus niet of er mogelijke gesprekken worden gevoerd met geïnteresseerde partijen die (onderdelen van) de bedrijfsvoering willen overnemen. We wachten dat in spanning af en houden hierover nauw contact met de curatoren. We hopen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt.

Meer informatie
Zodra wij meer informatie hebben zullen wij dit via deze weg met jou delen. Stuur deze communicatie vooral door met collega’s die (nog) geen lid zijn van CNV Vakmensen. Op onze website tref je hier meer informatie aan over faillissementen. Wij wensen jullie sterkte toe in deze onzekere tijd. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met CNV Info, telefoon 030-7511007 of per e-mail cnvinfo@cnv.nl.

Mede namens de collega’s,

Met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen
Regio Zeeland & West-Brabant
M. +31620489475