Leden stemmen in met nieuwe cao Grh. in Bouwmaterialen

Een nieuwe cao voor de Groothandel in Bouwmaterialen is een feit. De leden van alle hierbij betrokken vakorganisaties hebben ingestemd met het onderhandelingsresultaat.

Uitslag van de stemming

De leden van de vakorganisaties hebben in de afgelopen weken kunnen stemmen op het onderhandelingsresultaat wat sociale partners (werkgeversvereniging Hibin) en de vakbonden CNV Vakmensen, FNV Bouw en De Unie deze maand waren overeengekomen. Er waren meer stemmers dan voorheen en een grote meerderheid (bij CNV Vakmensen zelfs 93%) heeft ingestemd. Een prachtig resultaat!

Een cao voor iedereen

De gemaakte afspraken worden opgenomen in een nieuwe cao-tekst en er zal ook een verzoek bij het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid worden ingediend om de cao algemeen verbindend te verklaren. Dat betekent dat álle medewerkers in deze bedrijfstak recht hebben op nakoming van deze cao-afspraken en dus niet alleen de medewerkers die werken bij een werkgever die lid is van de Hibin.
De loonsverhoging, eenmalige uitkering en reiskostenvergoeding moeten in de portemonne van álle medewerkers gevoeld worden!

Overige onderwerpen

Nu komen we toe aan andere onderwerpen, welke we met de werkgevers willen bespreken. Denk aan een vereenvoudiging van het generatiepact (80-90-100 regeling) en uitbreiding van mogelijkheden voor opleidingen, maar ook de nieuwe pensioenwetgeving waarvoor belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Daarmee gaan we tijdens de looptijd aan de slag en we zullen je daarover blijvend informeren.

Als je vragen of opmerkingen hebt, richt je dan tot Arie Kasper, de CNV Vakmensen bestuurder in deze sector. Zijn gegevens staan hieronder.
Of stel je vragen op de cao-pagina.

Krij ge dit per post? Ga dan naar de www.cnvvakmensen.nl/caos en typ HIBIN in het zoekveld.

We houden je op de hoogte!

CNV Vakmensen
Arie Kasper, cao-onderhandelaar
M: 06 1320 8402
E: a.kasper@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error