Cao Handel in bouwmaterialen (HIBIN)

Looptijd: -
Nieuwe cao in onderhandeling

De cao Handel in bouwmaterialen is van toepassing op medewerkers van (groot)handels in bouwmaterialen. De werkgevers zijn vertegenwoordigd in de HIBIN, de werkgeversorganisatie met wie het cao-overleg wordt gevoerd. In de cao Handel in bouwmaterialen staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Belangrijkste punten

  • De loonschalen worden verhoogd met € 75,- en 6%.

  • Omdat de loonsverhoging later plaatsvond, wordt er een eenmalige uitkering verstrekt ter grootte van bruto € 1100,- voor de medewerkers die niet eerder een loonsverhoging ontvingen.

    De werknemers die wél eerder een loonsverhoging ontvingen (bij de meeste Hibin bedrijven is dit het geval) ontvangen een eenmalige compensatie van bruto € 350,-. Deze is zo snel mogelijk uitgekeerd

  • Ook wordt in deze cao een regeling voor reiskostenvergoeding opgenomen, waardoor álle medewerkers in de sector daar recht op hebben. Dat bleek nodig omdat het niet vanzelfsprekend was dat men reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer ontving.

Wat speelt er in de cao?

De cao loopt nog tot 1 april 2024. De onderhandelingen over een nieuwe cao starten doorgaans ruim voor die tijd. Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij mede wat er in de cao moet komen. De onderhandelaar zal je vlak voor de onderhandelingen vragen wat jij belangrijk vindt.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Arie Kasper
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte