Cao Handel in bouwmaterialen (HIBIN)

Looptijd: -

Deze cao is van toepassing voor alle medewerkers die in een (groot)handel in bouwmaterialen werkzaam zijn. De werkgevers zijn vertegenwoordigd in de Hibin, de werkgeversorganisatie met wie het cao-overleg wordt gevoerd. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken.

Gedurende de looptijd van de cao (maar in 2021) zal de benefitregeling en de regelgeving van het generatiepact nader worden uitgewerkt. Ook zal er in het kader van de afspraken in het Pensioenakkoord een sectoranalyse plaatsvinden. Bedoeling is om met de uitkomst daarvan overleg te voeren over (verbetering van) Duurzame Inzetbaarheid, het gezond kunnen doorwerken tot de pensioengerechtigde leeftijd en mogelijkheden om eerder te stoppen met werken.

Als de nieuwe cao-tekst nog niet beschikbaar is, vind je hieronder bij Downloads nog de oude cao. Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Wat speelt er in de cao?

De cao loopt nog tot 1 januari 2023. De onderhandelingen over een nieuwe cao starten doorgaans ruim voor die tijd. Bekijk in het nieuwsoverzicht de laatste informatie over de nieuwe cao.

Als lid van CNV Vakmensen bepaal jij mede wat er in de cao moet komen. De onderhandelaar zal je vlak voor de onderhandelingen vragen wat jij belangrijk vindt.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Arie Kasper
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte