Cao-overleg Groothandel in Bouwmaterialen (Hibin) vlot niet

Afgelopen maandag 7 november 2022 was er weer overleg met de werkgeversdelegatie van de Groothandel in bouwmaterialen (Hibin) voor een nieuwe cao. Het vlot niet erg; de inzet van CNV Vakmensen en andere vakorganisaties op de loonontwikkeling bleek bepaald niet wat werkgevers in gedachten hadden.

Overleg verloopt stroef

In onze vorige nieuwsbrief hebben we de leden geïnformeerd over de wijze waarop we met de nieuwe cao voor de medewerkers in deze bedrijfstak willen omgaan. Omdat mensen nu vooral met grote kostenstijgingen te maken hebben, willen we zo snel mogelijk een akkoord bereiken over de loonontwikkeling.
Andere cao-onderwerpen verdwijnen daarmee niet maar worden onderwerp van overleg tijdens de looptijd van die nieuwe cao.

Over dit vertrekpunt voor het overleg zijn de sociale partners het eens, maar over de loonontwikkeling bepaald niet. De inzet van werkgevers was volgens hen in overeenstemming met wat er zoal gemiddeld aan loonontwikkeling in Nederland gebeurt, maar bleek toch in schril contrast met de voorstellen van CNV Vakmensen en andere vakorganisaties.

Hoe verder

Tijdens het overleg werd het loonbod van de werkgevers beter, maar voor ons nog onvoldoende om te kunnen spreken van een onderhandelingsresultaat. Het overleg verloopt overigens in goede sfeer en met begrip voor ieders standpunten.

Partijen bezinnen zich nu op de ontstane situatie en hopen er komend overleg op 24 november 2022 wél uit te komen. We houden je op de hoogte!

Vragen of opmerkingen?

Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina kun je het hele cao-traject volgen en bij alle fases meepraten, reageren of je vraag stellen. Ga direct naar de cao-pagina.

Voor overige vragen richt je dan tot Arie Kasper, onderhandelaar in deze bedrijfstak. Zijn gegevens staan hieronder.

Arie Kasper
Bestuurder CNV Vakmensen
M  06-13 20 84 02
E  a.kasper@cnvvakmensen.nl