Te koud op de Bouwplaats? Check de weerverlet App

Wat is de gevoelstemperatuur op jouw werkplek? Is het lager dan - 6 graden dan is het niet verstandig om buiten aan het werk te zijn. Maar hoe zit dat dan?

De regels

Werken met koud weer is niet prettig. Je presteert minder goed en je kunt zelfs pijn krijgen in je vingers of tenen. Maar als je werkt onder extreme kou dan koelt het lichaam af en kan het onderkoeld raken. Ook loop je risico op bevriezing van vingers, tenen, neus en ogen. Op basis van de luchttemperatuur, luchtsnelheid, luchtvochtigheid, en het inspanningsniveau wordt bepaald hoeveel kleding nodig is om geen risico te lopen. Handschoenen zijn dan vaak noodzakelijk. Dit kan natuurlijk alleen als het werk het toelaat, bijvoorbeeld in de bouw. Op onze website kun je alles lezen over weerverlet en de afspraken die we daarover gemaakt hebben in de sector.

Hoe weet je of het echt té koud is?

Download te (gratis) Weerverlet App. Deze is geschikt voor alle bouwprofessionals die vallen onder de cao Bouw & Infra. Denk aan bouwplaatsmedewerkers, steigerbouwers, leidinggevenden op bouwplaatsen, bouwprojectplanners, aannemers etc. De app is 100% gratis voor leden én niet-leden!

De Weerverlet App gebruikt jouw huidige locatie, of een locatie naar keuze om de gevoelstemperatuur te checken. Dit gebeurt volgens de normen en op de meetmomenten zoals omschreven in de cao. Is het té warm of té koud om te werken, dan ontvang jij een pushmelding. Het is dan aan te raden om contact op te nemen met een leidinggevende en te kijken naar alternatieve (gerelateerde) werkzaamheden óf weerverlet.

Download de (gratis) App nu!

 

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error