Cao-onderhandelingen Bouw & Infra

Misschien heb je al de caravan of tent uit stalling of van zolder gehaald. Het is zomer en de vakanties staan voor de deur. Nog even een laatste update vanuit CNV Vakmensen als het gaat om de bouw en infrasector.

Het zijn bijzondere tijden in onze bedrijfstak. De vraag naar woningen is enorm, onderhoud en aanleg van wegen en andere infrastructuur noodzakelijk en politieke druk tot verduurzaming (energietransitie) groot. Het zijn zomaar een paar grote onderwerpen die ‘onze agenda’ bepalen. Leg er de oplopende hypotheekrente, duurder wordende bouwmaterialen en schaarste aan personeel tegen aan en het zal je duidelijk zijn dat onze gezamenlijke uitdagingen erg groot zijn. Uit recent onderzoek van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) blijkt dat deze ontwikkelingen gevolgen hebben voor de bouwproductie (dalend) en de werkgelegenheid.

Cao-onderhandelingen

Bovengenoemde ontwikkelingen komen ongetwijfeld op de cao-tafel terecht. In het laatste kwartaal van dit jaar starten we de onderhandelingen over een nieuwe cao. Meer dan ooit is het belangrijk dat jij aangeeft wat voor jou belangrijk is om in de cao-voorstellen op te nemen. Daarom vraag ik je nadrukkelijk je eigen ‘top drie’ te bepalen en met mij te delen. Of je nu bouwplaats of UTA medewerker bent, laat je nu horen en geef je mening. Klik hier om naar de cao-pagina te gaan en je top-3 te delen. Je mag me ook een e-mail sturen. Gemakkelijker kan ik het niet maken. Het woord is nu aan jou.

Bouwkrant

In de bijlage tref je de juni-versie aan van de bouwkrant ‘Koffieklets’ die we verspreiden op bouwprojecten en kantoren. En ik stuur de flyer mee die je de komende tijd tegen kunt komen op kantoor of bouwkeet. Je mag ze zelf ook doorsturen of uitprinten en uitdelen. Omdat we natuurlijk niet iedereen kunnen bereiken sturen we jullie deze ook op deze manier.

Ik wens jullie allemaal een hele goede en mooie zomer. Ga je op of heb je vakantie, dan heel veel plezier gewenst. Kom gezond en wel weer thuis.

Met vriendelijke groet,

Gijs Lokhorst

Onderhandelaar cao Bouw en Infra
E: g.lokhorst@cnvvakmensen.nl
M: 06-51202970

Downloads