Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Een vereniging van mensen die het iets kan schelen
Organisatie

Raad van Toezicht

CNV Vakmensen heeft een Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht heeft tot taak integraal toezicht te houden op het beleid van het bondsbestuur en op de algemene gang van zaken binnen de bond en de eventueel met de bond verbonden rechtspersonen.

In de Raad van Toezicht hebben zitting: 

Sandra van Breugel uit Terheijden

Sandra is eigenaar van het bureau 'Governance, onderzoek & advies' en heeft de volgende nevenfuncties:

 • Voorzitter Raad van Toezicht huisartsenpost midden-brabant
 • Voorzitter rekenkamercommissie Utrechtse Heuvelrug
 • Voorzitter rekenkamercommissie Geldrop-Mierlo
 • Voorzitter cliëntenraad sociale zekerheid gemeenten Werkendam en Woudrichem
 • Plaatsvervangend voorzitter klachtencommissie GGZ Centraal
 • Plaatsvervangend voorzitter klachtencommissie GGZ Altrecht
 • Plaatsvervangend voorzitter bezwaarschriftencommissie gemeente Waalwijk
 • Penningmeester NVRR (vereniging van rekenkamers)
 • Lid raad van toezicht Bravis Ziekenhuis
 • Lid raad van toezicht BKKC
 • Rechter-plaatsvervanger rechtbank zeeland-westbrabant.

Jan Mos uit Enschede

Jan was werkzaam als directeur personeel en organisatie van Apollo Vredestein. In een verder verleden was hij actief als adviseur/opleider voor bestuurders en ondernemingsraden. Als toezichthouder heeft hij ervaring opgedaan in uitleenlopende organisaties, zoals een schouwburg, ROC en een verpleeghuis. Op dit moment is hij lid (vicevoorzitter) van de Raad van Toezicht van AriensZorgpalet in Enschede en lid van de Raad van Toezicht Estinea. Vanaf juli 2017 is Jan toegetreden tot de Raad van Toezicht van Het Stedelijk Lyceum in Enschede. Deze organisatie bundelt alle openbaar voortgezet onderwijs in Enschede.

Nettie Saarloos uit Bant

Nettie adviseert en ondersteunt als directeur/eigenaar van Tandem BV organisaties op interimbasis bij organisatievraagstukken. Ze werkte in het verleden onder meer als interim leidinggevende bij CNV Vakmensen (districtshoofd in Noord) en als interim algemeen directeur/bestuurder bij het SBI. Ook was ze toezichthouder bij een zorginstelling.

Bart van Kuijk uit Amsterdam

Bart heeft ruim 20 jaar ervaring in verschillende marketing en communicatiefuncties, waarvan meer dan 15 jaar in een leidinggevende positie. Momenteel is hij werkzaam als MT-lid en manager fondsenwerving en marketing van Amnesty International. Ook houdt hij zich daar bezig met de arbeidsvoorwaarden en organisatieontwikkeling. Voordat hij bij Amnesty aan de slag ging, werkte hij onder andere als bureaudirecteur bij verschillende reclamebureaus en als manager marketing en communicatie bij een grote hogeschool. In de raad van toezicht van CNV Vakmensen heeft Bart het aandachtsgebied marketing en communicatie.

Hanneke Lens uit Leeuwarden

Hanneke heeft ervaring in zowel het bedrijfsleven, de overheid, onderwijs als zorg. Haar expertgebieden zijn hierbij financiën, ICT, bouw en algemeen management. Ze werkt nu als directeur van FPC Dr. S. van Mesdag, hiervoor als directeur Financiën & Control bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ze is tevens lid van de Raad van Toezicht van Certe Medische Diagnostiek en Advies en is penningmeester van Stichting Âlde Fryske Tsjerken. Haar eerste aandachtsgebied in de Raad van Toezicht van CNV Vakmensen is financiën.