Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Zorgen om Xenos-mensen

“Het lijkt wel alsof de figuurlijke doldwaze dagen zijn uitgebroken in de Nederlandse winkelstraten. Deze nieuwe aankondiging van Xenos baart ons grote zorgen” Zo reageert bestuurder Martijn den Heijer van CNV Vakmensen op de aankondiging dinsdag van winkelketen Xenos dat er een belangrijke mededeling voor het personeel aanstaande is.

Den Heijer heeft vanuit CNV Vakmensen meteen de Blokker-holding – waarvan Xenos onderdeel is – aangeschreven met het verzoek om meer informatie.

“Want dit nieuws overvalt het personeel, maar ons óók, op dit moment. En dat wil ik graag snel anders zien, zodat we de mensen bij Xenos naar behoren en vermogen kunnen bijstaan. Vast staat dat dit etmaal enorm spannend zal zijn voor alle Xenos-medewerkers. En onze leden melden zich ook al met die ongerustheid bij ons.”

Zorgwekkend

“Het is natuurlijk nog speculeren, ook voor mij’, vervolgt Den Heijer, “maar dit soort aankondigingen is zondermeer zorgwekkend. Geen faillissement, zo lees ik in diverse media. Maar wat wel? Informeren van filiaalmanagers en personeel – in die volgorde en na sluitingstijd – is doorgaans geen feestelijk signaal. Kortom, zorgwekkend dus.

Zodra wij meer weten zullen we de mensen bij Xenos zeker op de hoogte brengen van de mogelijkheden in dergelijke situaties.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid