Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Woensdag staking metalektro-werknemers in Noord-Holland

Op woensdag 28 oktober staken metaalwerkers van verschillende metalektro-bedrijven in Noord-Holland. Zij leggen voor 24 uur het werk neer voor een betere cao metalektro, waarin zeggenschap over werktijden goed geregeld is, oudere werknemers kunnen herstellen van zwaar werk, jongeren een gelijke beloning krijgen voor gelijk werk én een goede loonsverhoging.

Het gaat om werknemers van onder meer Draka, Schöne, Duyvis Wiener, Fokker, Microtechniek. De ongeveer 150 actievoerders verzamelen zich woensdagochtend om 8.30 uur in Zaandam, op Hemkade 18.

Acties gaan door

Dolf Polders, bestuurder CNV Vakmensen: “We blijven in het hele land actie voeren. In plaats van dat deze minder worden, wat de werkgevers misschien hadden verwacht, merken we dat de acties eerder toenemen. Hiermee gaan we door, elke week in verschillende bedrijven en in verschillende provincies. Woensdag voor de vierde keer in Noord Holland en nu in Zaandam. Het signaal aan de werkgevers moet inmiddels toch wel duidelijk zijn: we willen een nieuwe cao, met afspraken over scholing en meer invloed op roosters en werktijden. En natuurlijk een fatsoenlijke loonsverhoging.”

Eerlijke beloning voor vakmanschap

FNV Metaal-bestuurder Silvia Kaas: “Metaalwerkers uit de Metalektro Noord Holland gaan voor de vierde keer in staking. We gaan door totdat Metalektro-werkgevers begrijpen dat er een cao moet komen die de metaalwerkers willen. Een eerlijke beloning voor vakmanschap van jong en oud. Het werk trekt flink aan. Het is tijd voor waardering voor de inzet en flexibiliteit van de medewerkers. Daarom staken er steeds meer werknemers, zeker vanwege de botte opstelling van de werkgevers. Wij willen onderhandelen, maar zij geven geen thuis.”

De stakingsbijeenkomst is woensdag om 10.30 uur afgelopen.

Staking Zaandam

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid