Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Woensdag staking bij tientallen metalektro-bedrijven

Duizenden werknemers in de metalektro leggen woensdag 20 juni het werk neer. Inzet is een nieuwe cao voor de 150.000 werknemers in de metalektro.

Duizenden werknemers leggen woensdag het werk voor 24 uur neer. Het gaat om bedrijven als Scania, VDL, IHC en Fokker. Op 5 locaties zijn actiebijeenkomsten, georganiseerd door de gezamenlijke vakbonden: in Eindhoven, Utrecht, Alblasserdam, Zwolle en Nijmegen.

Vervolg

Deze regionale stakingen zijn een vervolg op de staking van vrijdag 15 juni bij DAF en de Fokker-actie in Papendrecht. Inzet is een goede cao voor de medewerkers bij de talloze grootmetaalbedrijven. De bonden eisen een toekomstbestendige cao, met onder andere een jaarlijkse loonstijging van 3,5% en goede voorstellen om hun werk en privé te kunnen combineren.

Tijd voor verbeteringen

Loes Bezemer-Videler, onderhandelaar van CNV Vakmensen: "Er is een enorm tekort aan technisch personeel en dat blijft voorlopig ook wel zo. Het kan niet waar zijn dat bedrijven dikke winsten maken en werknemers daar onvoldoende van meeprofiteren. Het is geen tijd voor verslechteringen in de cao, maar juist voor verbeteringen. Een goede loonsverhoging, meer geld voor scholing, gelijke rechten voor alle werknemers, een eerlijke verdeling van de winst. We willen met elkaar een vitale sector, waar het aantrekkelijk werken is, waar oudere werknemers op een gezonde manier hun pensioen kunnen halen en waar jongere werknemers een toekomstperspectief hebben."

Cao

De cao metalektro geldt voor ongeveer 150.000 werknemers in het grootmetaal, zoals ASML, Fokker, DAF, Siemens, Scania, Thales en Damen Shipyard.

Lees meer over het cao-traject metalektro >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid