Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Winkelketens Bart Smit en Toys XL verdwijnen uit winkelstraat

De winkelketens Bart Smit en Toys XL verdwijnen volgend jaar uit de winkelstraat. Moederbedrijf Blokker Holding wil naar één nieuwe formule, onder de naam Intertoys. De gevolgen voor de werknemers zijn nog niet duidelijk.

De werknemers zijn hierover na sluitingstijd van de winkels geïnformeerd, zegt Martijn den Heijer van CNV Vakmensen. “De keuze om alles in één formule onder te brengen, kan ik op zich wel begrijpen, alleen al uit oogpunt van kostenefficiëntie. En als de vestigingen van Bart Smit of Toys XL worden omgebouwd tot een nieuwe formule onder de naam Intertoys, zouden de gevolgen voor de werknemers beperkt kunnen blijven. Maar zo eenvoudig ligt het waarschijnlijk niet. Ik heb vooral vragen over locaties waar de verschillende speelgoedwinkels nu dicht bij elkaar zitten. Wat gebeurt daarmee en wat betekent dat voor de mensen? Daarover wil ik graag zo snel mogelijk duidelijkheid.”

Hoofdkantoor

Blokker maakte vanmiddag ook bekend dat er een reorganisatie komt op het hoofdkantoor van Intertoys in Amsterdam. Daarbij staat klantgerichter werken centraal. Er verdwijnen ongeveer 60 banen, maar er komen ook 50 nieuwe banen voor terug. Den Heijer: “Per saldo blijft de omvang van de reorganisatie gelukkig beperkt, maar er zijn wel veel mensen bij betrokken. Dat maakt dat de reorganisatie meer impact heeft dan op het eerste gezicht lijkt.”

Sociaal plan

Voor alle werknemers van de Blokker Holding geldt al een sociaal plan, dat ook van toepassing is op deze reorganisatie. Het sociaal plan loopt door tot half mei 2017.
Toys XL

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid