Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Wilde staking buschauffeurs Almere na nieuw incident

Buschauffeurs in Almere hebben vanmiddag spontaan het werk neergelegd, na weer een incident, waarbij een passagier lichtgewond is geraakt. Na extra toezeggingen van Connexxion en gemeente gingen de chauffeurs eind van de middag weer aan het werk.

Een boze passagier, die niet meer mee kon met de bus, sloeg een ruit in. Daarbij liep een van de passagiers lichte verwondingen op aan het oog. De buschauffeurs van de stadsdienst zetten daarop uit protest de bussen aan de kant.

Toezegging

Na toezeggingen van Connexxion en de gemeente beëindigden de chauffeurs hun wilde actie. Eind van de middag reden alle bussen weer. "Belangrijk is de harde toezegging dat de beloofde 15 extra toezichthouders tot volgende week donderdag ook echt beschikbaar zijn", zegt Hanane Chikhi van CNV Vakmensen, die vanmiddag ter plaatse was.

Meer geld

Donderdag besluit de gemeente over meer geld voor Connexxion (1 extra cent per kilometer, bestemd voor veiligheidsmaatregelen). "Met dat geld kan Connexxion 6 extra toezichthouders vast in dienst nemen", zegt Chikhi.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid