Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werkonderbreking regio Nijmegen en bij VDL Nedcar op 12 juni

CNV Vakmensen en FNV Metaal roepen alle werknemers in de regio Nijmegen op tot een werkonderbreking op vrijdag 12 juni. Ook bij VDL Nedcar vindt een werkonderbreking plaats.

Wie: Werknemers  van o.m. VDL Nedcar, Lincoln Smitweld, Smit transformatoren, Nacco, Langen Group, Nooteboom Trailers, Smit Draad.
Wat: Werkonderbreking
Waar/wanneer:  NEC stadioncafé Goffert, Stadionplen 1, Nijmegen; 12 juni,  van 11.30 – 14.00 uur
Waar/wanneer:  VDL Nedcar, Dr. Hub van Doorneweg 1, Born ;12 juni,  van 14.00 -15.00 uur

De cao-onderhandelingen in zowel de Metaal en Techniek (kleinmetaal) als de Metalektro (grootmetaal)  zijn respectievelijk eind maart en eind april afgebroken. Werkgevers hebben vervolgens medio mei de ultimatums van de bonden in zowel de kleinmetaal als in de grootmetaal  afgewezen.  VDL Nedcar valt onder de cao Metalektro.

CNV Vakmensen actiecoördinator Gerti van Valkenburg: “De werknemers in de metaal zijn met in totaal 425.000 mannen en vrouwen een van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie. Zij verdienen snel een nieuwe cao waarin een fatsoenlijk loon, inspraak van werknemers over hun werktijden en meer ruimte voor scholing centraal staan, zeker nu het weer de goede kant op gaat met de sector. Genoeg reden voor actie.”

Meer stakingen

Vrijdag 12 juni zijn er ook 24 uurs stakingen bij DAF Trucks, Eindhoven, in de regio Emmen, de regio Drechtsteden/Alblasserdam en een werkonderbreking bij Voestalpine Polynorm in Bunschoten .

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid