Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werkonderbreking bij Heerema Zwijndrecht

CNV Vakmensen en FNV Metaal roepen alle werknemers bij Heerema Zwijndrecht op het werk neer te leggen voor een werkonderbreking van twee uur, te beginnen zondagmiddag om half drie. Bij Heerema Zwijndrecht werken zo'n driehonderd medewerkers. Zij bouwen voornamelijk booreilanden en andere grote off-shore installaties, zoals 'jackets' .

De cao-onderhandelingen in zowel de Metaal en Techniek (kleinmetaal) als de Metalektro (grootmetaal) zijn respectievelijk eind maart en eind april afgebroken. Werkgevers hebben vervolgens medio mei de ultimatums van de bonden in zowel de kleinmetaal als in de grootmetaal afgewezen. Heerema valt onder de Cao metalektro.

Fatsoenlijk loon

FNV Metaal kaderlid Leonard Verkerk: “Mijn collega’s en ik leggen het werk neer omdat we recht hebben op een goede Cao. Met een fatsoenlijk loon en medezeggenschap over onze eigen werktijden. Bovendien moeten ook jongeren de kans krijgen in deze mooie sector te gaan werken. En dan gewoon ook als volwassenen betaald krijgen.

Recht op scholing

CNV Vakmensen bestuurder Piet Verburg: “Bij Heerema moeten werknemers ook een individueel recht op scholing hebben, zonder goede scholing geen toekomst in de metaal! Ook kan het niet zo zijn dat tussen bonden en werkgevers gemaakte afspraken over loon eenzijdig door een werkgever teniet gedaan kunnen worden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid