Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werknemers verkwanseld met verouderde faillissementswet

Herziening van wetgeving rondom faillissementen is dringend noodzakelijk. De verouderde wet maakt mogelijk dat werknemers worden verkwanseld.

“Op dit moment worden grote groepen werknemers met doelbewuste willekeur aan de kant geschoven. Geheel legaal. Het applaus bij geslaagde overnames in - bijvoorbeeld - de detailhandel, overstemt doelbewust de slachtoffers: de werknemers. Er moet een einde komen aan dit kersenplukgedrag”, stelt voorzitter Piet Fortuin van CNV Vakmensen.

Volgens Fortuin beziet de Nederlandse bevolking de grote golf faillissementen achtereenvolgens handenwringend en met opluchting; dat laatste als er een overnamekandidaat is gevonden voor winkelketen X of Y. “Maar blijdschap is vrijwel altijd onterecht. In bijna alle gevallen melden onze leden dat grote groepen werknemers door de nieuwe eigenaar buiten de deur worden gewerkt. Over de duim heen: als je een dienstverband hebt langer dan 7 jaar, of ouder bent dan 30, dan is je kans verkeken. En óók op ander werk als je zelfs 50 jaar of ouder bent. Want de banen liggen allerminst voor het oprapen in de branche, ondanks tegengestelde voorspellingen van deskundigen daarover”, aldus Fortuin.

Er voltrekt zich een ijskoude sanering, volgens de vakbondsvoorzitter. Oudere, ingewerkte en enthousiaste medewerkers worden ‘rücksichtlos’ ingeruild voor uitzendkrachten, piepjonge medewerkers en beginnerssalarissen. “Alles voor de winst en de aandeelhouders. In de voorbije weken bereikten mij onthutsende berichten van onwelriekende bedrijfsovernames na faillissement. De voorbeelden die ik kreeg aangereikt over bijvoorbeeld Perry Sport en Scapino, over hoe het er écht aan toe gaat, zijn schrijnend. Het leed achter sommige voordeuren is echt onbeschrijfelijk.”

Voorsorteren


Twee jaar geleden drong CNV Vakmensen ook al aan op wijziging van de faillissementswetgeving. Toen was het vooral geënt op een precieze scheiding tussen faillissement en bedrijfsovername via prepack-constructie. Ook daar is sprake van voorsorteren van werknemers. Wie mag mee/niet mee naar de nieuwe onderneming? Dit wetsvoorstel is nog in behandeling bij de Tweede Kamer.

Consultatie

Fortuin is de eerste om te erkennen dat er een emotionele drijfveer zit achter zijn bewering. “Het is tijd voor de noodklok. Hier worden grote groepen hardwerkende werknemers grof aan de kant geschoven. En het gebeurt onder onze ogen. Het wordt tijd die ogen te openen en via wetgeving erger te voorkomen. En dat zou heel goed kunnen door de rol van de vakbonden in faillissementen wettelijk vast te leggen. Met een verplichting voor de curator om keuze van overnamekandidaten voor te leggen aan vakbonden vóórdat deze ten uitvoer wordt gebracht. Daardoor wordt de uitkomst voor werknemers gunstiger. Zij wordt in ieder geval transparanter.”
Opheffingsuitverkoop

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid