Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werknemers Toerkoop Reisburo Van Gerwen krijgen alsnog hun loonsverhoging

De werknemers van Tourkoop Reisburo Van Gerwen krijgen alsnog de loonsverhoging die is afgesproken in de cao. De directie van het bedrijf heeft dit beloofd.

Volgens de cao voor de reisbranche hadden de werknemers per 1 juli een loonsverhoging moeten krijgen van 1,5 procent. “Maar die kregen de mensen niet. Op vragen van werknemers en van ons werd aanvankelijk niet gereageerd”, zegt Huntjens.

Geen vrijblijvende afspraak

CNV Vakmensen dreigde daarop met vervolgstappen. “De cao is tenslotte geen vrijblijvende afspraak, maar een juridisch bindende afspraak tussen werkgever en werknemers. Toerkoop Reisburo Van Gerwen kan zich daar niet op eigen houtje aan onttrekken.”

Signaal

Na commotie hierover in de media liet directeur Jan Verkooijen weten dat de loonsverhoging per 1 september alsnog in orde wordt gemaakt. Tegenover vakblad Travmagazine gaf hij aan dat hij een signaal had willen afgeven, omdat hij de loonsverhoging in de cao onverantwoord vond. “Een vreemde gang van zaken, om zo over de rug van je eigen werknemers je punt te willen maken”, vindt Huntjens. “Maar goed, ons doel is bereikt, mede dankzij werknemers die ons hebben ingeschakeld. De mensen krijgen gewoon waar ze recht op hebben.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid