Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Ruimte voor individuele wensen en behoeften
Nieuws

"Werknemers op waarde geschat bij Fermacell"

“Het voelt alsof de werknemers bij gipsplatenfabrikant Fermacell in Wychen door hun werkgever op werkelijke waarde voor de onderneming zijn beoordeeld.” Onderhandelaar Arthur Bot van CNV Vakmensen vindt dat het overheersende sentiment nadat hij vandaag bij de Gelderse gipsplatenfabrikant een cao wist af te sluiten voor de circa 80 medewerkers. “Eentje in de categorie klein maar fijn”, aldus Bot.

In de onderhandelingen tussen werkgever, ondernemingsraad en CNV Vakmensen rolde een driejarige cao uit de bus. Tussen 1 juli 2014 en 30 juni 2017 stijgen de lonen van het Fermacell-personeel met 6 procent.

Pensioencompensatie

Bot: “Meer bijzonder is nog de gemaakte afspraak over de compensatie van de uitblijvende pensioenindexatie voor alle medewerkers. Er is afgesproken dat de mensen er dit jaar 3 procent loon bij krijgen, speciaal om in te zetten in de oudedagsvoorziening. Maar het bedrag is vrij te besteden, dus als de individuele werknemer er een andere bestemming aan wil geven, dan mag dat ook.”

Persoonlijke ontwikkeling

Bot vindt dat laatste een uitstekende vorm van persoonlijk werknemersbudget, dat tevens oplossing kan bieden voor een heikel punt in pensioenland: mogelijk geen indexatie van de pensioenen wegens een te lage dekkingsgraad van de pensioenkas.

“En als je dit alles voegt bij de eveneens gemaakte afspraak over een verlaging van de pensioenfranchise en een halvering van de pensioenpremie, dan komt de optelsom uit op 10 procent loonsverbetering in 3 jaar.
Geld alleen is niet het belangrijkst. CNV Vakmensen vindt de mogelijkheid om zelf te kiezen belangrijk. Deze werkgever geeft zijn mensen de credits die ze verdienen. Hij weet waar de werkelijke waarde van zijn onderneming huist.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid