Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werknemers De Friesland Zorgverzekeraar bieden morgen petitie aan

Ruim 400 werknemers van De Friesland Zorgverzekeraar (DFZ) tekenen morgenmiddag een petitie, die om 12.45 uur meteen wordt aangeboden aan Roelof Konterman, vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van moederbedrijf Achmea. De werknemers geven hiermee uiting aan hun onvrede tegen de plannen van Achmea om de autonomie van DFZ op te heffen en te integreren in Achmea.

De medewerkers vrezen dat het verlies van zelfstandigheid betekent dat DFZ wordt gereduceerd tot een label binnen het Achmea-aanbod. Bovendien zijn ze er niet gerust op dat ze hun werk behouden; de verwachting is dat veel werkzaamheden worden geïntegreerd bij Zilveren Kruis.

Ander verhaal

Roderik Mol, onderhandelaar van CNV Vakmensen, vindt dat Achmea de werknemers heeft overvallen met “een bizar snelle fusie”. “In augustus kregen de mensen nog te horen dat het er allemaal goed voorstond. Er was geen enkel signaal dat de positie van De Friesland Zorgverzekeraar ter discussie stond. Een maand later kregen ze opeens een heel ander verhaal te horen. Dat is niet goed voor het vertrouwen, zo ga je niet met mensen om.”

Grote zorgen

Volgens Mol heeft Achmea weinig oog voor de impact die de plannen voor de werknemers hebben. “De werknemers maken zich grote zorgen dat ze straks een verwerkingsfabriek worden met callcenters, aangestuurd vanuit de Randstad. We zien een overhaast financieel gedreven besluit. Het is niet goed voor De Friesland Zorgverzekeraar, niet goed voor de werknemers, niet goed voor de werkgelegenheid in Friesland, niet goed voor de klanten en niet goed voor de zorgaanbieders.”

Petitie

De werknemers komen morgen om 12.00 uur, tijdens hun lunchpauze, naar buiten om de petitie te ondertekenen. Die wordt vervolgens om 12.45 uur aangeboden. Locatie: De Friesland Zorgverzekeraar, Harlingertrekweg 53, Leeuwarden.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid