Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk
Nieuws

Werknemers Cargill in staking

Werknemers van voedingsmiddelenproducent Cargill staken vanaf vanavond. De directie is niet ingegaan op een ultimatum van werknemers en vakbonden CNV Vakmensen en FNV.

In de 5 grote Nederlandse Cargill-vestigingen ligt het werk sinds donderdagavond plat: Sas van Gent, Rotterdam, Bergen op Zoom en twee vestigingen in Amsterdam.

Zonder cao

"De werknemers zitten al sinds juli zonder cao", zegt Michiel Wallaard, onderhandelaar van CNV Vakmensen. "We zijn op allerlei manieren bereid geweest tot compromissen, maar dat is niet gelukt. De onderhandelingen zijn vooral door de halsstarrige opstelling van de directie gestrand. De werknemers zijn het zat en zijn bereid om actie te voeren voor een goede cao."

Eindbod verworpen

Jos Hendriks, onderhandelaar FNV: "De directie heeft eerder een eindbod neergelegd dat door de werknemers is verworpen. Op ons ultimatum zijn ze niet ingegaan. Dat betekent staken. De Cargill-werknemers zijn zelfverzekerd, standvastig en zeer actiebereid. Ze gaan voor een fatsoenlijke cao in een bedrijf dat veel meer winst maakt dan gemiddeld in  Nederland."

Cao

Werknemers eisen een eenjarige cao met een loonsverhoging van 3 procent en een verbeterde regeling voor oudere werknemers. Cargill biedt hoogstens 1,8 procent loonsverhoging en wil niets weten van een betere regeling voor oudere werknemers.

Over Cargill

Het Amerikaanse Cargill is wereldwijd het grootste bedrijf in de agribusiness. Bij de Nederlandse vestigingen van Cargill vallen ruim 600 werknemers onder de cao, in Sas van Gent, Rotterdam, Bergen op Zoom, Amsterdam en Swalmen.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid