Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werknemers Afterpay komen in opstand tegen 'uitmelken' door moederbedrijf Arvato

Werknemers van dienstverlener Afterpay uit Heerenveen komen donderdag in verzet tegen de directie van moederbedrijf Arvato Financial Solutions. Bij de entree van het kantoor, naast een grote opblaaskoe, bieden ze de directie van Arvato een petitie aan. “De werknemers zijn het zat dat ze door Arvato worden uitgemolken”, zegt onderhandelaar Roderik Mol van CNV Vakmensen.

Afterpay is bekend van online winkelen en achteraf betalen. Het bedrijf, met ongeveer honderd werknemers, valt sinds 2014 onder de vleugels van Arvato Financial Solutions. Sinds die overname voelen de werknemers zich steeds meer een melkkoe, zegt Mol. “Afterpay is een goedlopend bedrijf met gemotiveerde mensen, maar zoals Arvato de laatste jaren opereert gaat de lol er wel af. De directie heeft bijvoorbeeld eenzijdig een streep gezet door de winstuitkering en geeft al jaren geen echte loonsverhoging meer, alleen een kleine inflatiecorrectie. Voor opleiding en scholing is nauwelijks tijd en ruimte. Functieomschrijvingen deugen niet, waardoor totaal niet duidelijk is of de werknemers wel het juiste salaris krijgen.”

Directie wil geen overleg met vakbonden

In de afgelopen maanden hebben de vakbonden, CNV Vakmensen en FNV Finance, geprobeerd om met de werkgever tot een goede oplossing te komen. “Maar ondanks herhaald aandringen wil de directie niet met ons om de tafel”, zegt Mol. “Met de petitie namens werknemers geven we nu een duidelijk signaal, dat wij als vakbonden in gesprek willen over de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden. Als dit signaal niet voldoende is, gaan we over op andere manieren om collectief overleg af te dwingen.”

Petitie

De werknemers verzamelen zich donderdag rond 13.30 uur bij de entree van de vestiging in Heerenveen (K.R. Poststraat 66). Daar zullen ze een petitie aanbieden aan de directie van Arvato International.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting