Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werkgevers moeten zich niet rijk rekenen met transitievergoeding

Werkgevers die denken dat ze vanaf 1 juli 2015 op een goedkope manier van hun werknemers af kunnen, hebben het mis. "Werkgevers moeten zich niet rijk rekenen met de transitievergoeding. Bij een sociaal plan blijft voor ons de kantonrechtersformule nog steeds het uitgangspunt", zegt Piet Fortuin, vicevoorzitter van CNV Vakmensen.

Fortuin reageert hiermee op signalen dat werkgevers reorganisaties mogelijk gaan uitstellen tot na 1 juli 2015 (het moment waarop de transitievergoeding wordt geïntroduceerd), omdat ze denken hiermee veel geld te kunnen besparen. "Maar ze vergissen zich toch echt", zegt Fortuin. "Als wij gaan onderhandelen over een sociaal plan, blijft voor ons de kantonrechtersformule het uitgangspunt voor de hoogte van de ontslagvergoeding. Ook na 1 juli 2015. Sterker nog, als er sprake is van een winstgevend bedrijf dat een vestiging reorganiseert of zelfs sluit met als enige motief om nóg meer winst te kunnen maken, dan gaat er voor ons nog een schep bovenop. Daar hangt zoals gebruikelijk een zwaar prijskaartje aan, hoger dan factor 1 van de kantonrechtersformule."

Transitievergoeding wordt verrekend

Lapt de bond daarmee de transitievergoeding dan aan zijn laars? Fortuin: "Dat natuurlijk niet, wij kunnen niet om de transitievergoeding heen. Bovendien bevat die ook zeker goede elementen voor de begeleiding van werk-naar-werk. Maar in de onderhandelingen blijft voor ons de kantonrechtersformule uitgangspunt, eventueel dus nog verhoogd met een bepaalde factor. De transitievergoeding zullen we daar vervolgens mee verrekenen. Werkgevers moeten dus vanaf 1 juli volgend jaar niet rekenen op goedkope ontslagrondes.

Transitievergoeding

De transitievergoeding gaat in per 1 juli 2015. De vergoeding is een derde maandsalaris per gewerkt jaar, voor een dienstverband tot 10 jaar. Voor elk jaar dat het dienstverband langer heeft geduurd dan 10 jaar geldt per gewerkt jaar een half maandsalaris. De transitievergoeding bedraagt maximaal 75.000 euro of een jaarsalaris bij een jaarinkomen hoger dan 75.000 euro.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid