Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werkgevers in de Transport nodigen CNV uit voor hervatting cao overleg

Nog altijd is er geen nieuwe cao voor de werknemers in het beroepsgoederenvervoer. CNV Vakmensen heeft na de mislukte onderhandelingen dit voorjaar een ultimatum aan werkgevers gestuurd. Dit heeft tot op heden geen resultaat opgeleverd. Echter nu, midden in de zomervakantie, ontving CNV onderhandelaar Tjitze van Rijssel van werkgeversorganisatie TLN, alsnog een uitnodiging voor overleg op 10 september.

Van Rijssel: ''uiteraard is het prima om opnieuw aan de onderhandelingstafel te gaan zitten. Dat is immers de plek waar afspraken gemaakt moeten worden. Met werkgeversorganisatie TLN zijn we het er over eens dat het ontbreken van een Cao voor de hele sector niet goed is voor de bedrijfstak transport & logistiek. Maar voordat ik aan tafel ga zitten wil ik eerst duidelijkheid over de agenda. De brief van de werkgevers gaat namelijk op geen enkel punt in op de eisen van de bonden''.
 
CNV Vakmensen wil tijdig weten wat de werkgevers willen bespreken. Van Rijssel: ''ik zal contact met de werkgevers opnemen om te horen wat zij willen bespreken. Dat kunnen wij dat vervolgens voorleggen aan onze Cao commissie en besluiten of het zinvol is om op de uitnodiging in te gaan. Intussen gaan wij gewoon door met de voorbereiding van acties na de zomerperiode.''

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid