Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Weer staken voor goed sociaal plan Engie Noord

Op alle acht vestigingen van Engie Services Noord (voorheen Cofely) wordt donderdag 26 mei gestaakt. Daarnaast gaat een kleine delegatie naar Parijs, naar mevrouw Kocher, CEO Engie Groep. Met maar één doel: een goed sociaal plan voor de werknemers bij Engie Services Noord.

Engie Services wil na maanden van actie nog steeds geen oplossing bieden voor 65 ontslagen medewerkers. Vakbonden zien dit als goedkope sociale dumping van ouderen. Engie Services moet de werknemers, die zijn aangezegd, gelijk behandelen. Dat is het principe van een sociaal plan: gelijke rechten voor iedereen. We gaan de mooie toezeggingen vanuit Engie België verzilveren in Parijs. Het wordt hoog tijd dat de CEO van de Engie Groep, mevrouw Kocher, dit sociaal plan nu echt gaat regelen.

Toetsen door UWV

Inmiddels wachten de aangezegden bij Engie op de ontslagaanvraag via het UWV zonder sociaal plan. Bestuurder Wilko van Niejenhuis veronderstelt dat Engie het afspiegelingsbeginsel niet goed heeft toegepast. "Daarom moeten de mensen hun ontslag vooral door het UWV laten toetsen." 

De staking in Parijs wordt kracht bijgezet door de stakende medewerkers van de acht Nederlandsevestigingen van Engie Services in Emmen, Zwolle, Hengelo, Leeuwarden, Farmsum, Roden, Groningen en Nieuwe Pekela.

Brussel

Bestuurder Wilko van Niejenhuis over de gang naar Engie in Parijs op donderdag 26 mei: "Na een bezoek aan de Benelux-leiding in Brussel – 26 april - leek een oplossing nabij. Daar gaf men ons mee dat de directie in Nederland álle ruimte had om een goed einde voor het probleem te vinden. Dat is vervolgens niet gebeurd. Dus halen we nu alsnog dat gelijk bij de hoogste baas, in Parijs."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid