Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vrouwen willen beter onderhandelen over hun salaris

Er zijn echt verschillen tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt. Zo kunnen mannen beter onderhandelen over hun salaris. Ook solliciteren zij eerder dan vrouwen op banen waarvan ze niet zeker zijn dat ze het kunnen.

Dat beeld leeft althans bij veel vrouwen, blijkt uit een enquête die CNV Vakmensen onlangs hield onder vrouwelijke vakbondsleden. In totaal vulden ruim 300 vrouwen de enquête in. Drie op de vier vrouwen denkt dat mannen betere onderhandelaars zijn, als het gaat om positie of salaris. Ook vinden veel vrouwen (65%) dat mannen zelfverzekerder zijn bij sollicitaties: ze denken dat mannen makkelijker op een baan solliciteren waarvan ze niet zeker zijn dat ze daar ook de capaciteiten voor hebben. “Is het onzekerheid of bescheidenheid? In ieder geval is duidelijk dat vrouwen op een heel andere manier solliciteren en onderhandelen”, zegt Sandra Hendriks van CNV Vakmensen.

Waarde?

Uit de enquête blijkt ook dat de helft van de vrouwen eigenlijk niet goed weet wat ze ‘waard’ zijn op de arbeidsmarkt. Hendriks: “Er blijkt veel behoefte aan trainingen, als het gaat om onderhandelen over positie en salaris. Logisch, als er nog steeds een onverklaarbaar verschil blijkt te bestaan in beloningen tussen mannen en vrouwen. Vrouwen moeten meer voor zichzelf opkomen en beter gaan onderhandelen over hun salaris. Tegelijkertijd moeten werkgevers hier ook hun verantwoordelijkheid nemen.”

Meer transparantie

CNV Vakmensen steunt dan ook het gisteren ingediende wetsvoorstel van de oppositie om werkgevers te verplichten tot meer transparantie. Vooruitlopend daarop wil de bond hierover met werkgevers in gesprek. Hendriks: “Bij ING hebben we bijvoorbeeld onlangs een cao-afspraak gemaakt over een onderzoek naar beloningsverschillen, die niet te rechtvaardigen zijn op grond van gelijke kennis en ervaring. Als er verschillen worden geconstateerd, dan worden die – binnen de mogelijkheden van de cao – zo snel mogelijk opgelost.”

Aan de slag

CNV Vakmensen gaat de komende tijd actief aan de slag met thema’s die vrouwen bezighouden, zoals gelijk loon, vrouwen in topfuncties, verlofvormen, verhouding parttime en fulltime. Hendriks: “Wij willen als vakbond graag een bijdrage leveren aan gesprekken en discussies die vrouwen raken. Bijvoorbeeld in de vorm van netwerkbijeenkomsten, trainingen en workshops.”
 
Lees meer hierover >
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid