Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vrijwel alle banen behouden bij doorstart Taxibedrijf Wegman

Bij de doorstart van Taxibedrijf Wegman uit Ameide blijven vrijwel alle ongeveer driehonderd banen behouden. Talent4Taxi neemt het vervoer per 13 mei over.

“Goed nieuws voor de werknemers én voor iedereen die afhankelijk is van het vervoer”, vindt onderhandelaar Fadua Toufik van CNV Vakmensen.

Doorstart

Taxibedrijf Wegman, onder meer verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer in het Groene Hart, ging in april failliet. Sindsdien is gewerkt aan een doorstart. Met succes, blijkt nu. “Het zijn spannende dagen”, zegt Toufik. “Deze week zijn er gesprekken met de werknemers. Zo’n 90 procent kan de overstap maken naar Talent4Taxi. Degenen die niet mee kunnen met de doorstart, kunnen vrijwel allemaal terecht bij andere taxibedrijven. Het ziet er goed uit.”

Goedkoop

Het faillissement en de onzekere periode voor werknemers en taxigebruikers zou wel aan het denken moeten zetten, vindt Toufik. “De marges in de taxibranche zijn zó klein. Er hoeft maar iets mis te gaan, of een bedrijf komt in de problemen. De verantwoordelijkheid ligt toch ook echt bij opdrachtgevers, zoals gemeenten, die vaak voor de goedkoopste contracten kiezen.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting