Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vrijdag stakingslunch bij Polynorm

Werknemers van Polynorm in Bunschoten houden vrijdag 12 juni een extra lange lunchpauze. Tussen 11.00 uur en 13.00 uur leggen zij het werk neer, uit protest tegen het uitblijven van een nieuwe cao metalektro. CNV-voorzitter Maurice Limmen en FNV-cao-coördinator Mariette Patijn spreken de stakers toe en eten een broodje mee.

       
 De actie bij Polynorm begint vrijdagochtend al met het uitdelen van flyers aan de poort (tussen 6.00 uur en 7.30 uur). Daarin wordt de werknemers opgeroepen om zich aan te sluiten bij de twee uur durende stakingslunch, die om 11.00 uur begint. Vanaf 12.00 uur spreken Limmen en Patijn de werknemers toe.

Loon, werktijden en scholing

CNV-voorzitter Maurice Limmen: “De werknemers in de metaal zijn met in totaal 425.000 mannen en vrouwen een van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie. Zij verdienen snel een nieuwe cao, zeker nu het weer de goede kant op gaat. Een cao met een fatsoenlijke loonsverhoging, meer inspraak in de roosters en werktijden en meer ruimte voor scholing.”

Murat Sekercan, bestuurder FNV Metaal: “Wij vechten samen voor een metaalsector die investeert in vakmensen. Een sector waarin vakmanschap de waardering en het respect krijgen die het verdient. En waarin mensen niet alleen maar een kostenpost zijn.”

Acties op vrijdag

De actie bij Polynorm, toeleverancier voor de automotive industrie, is slechts een van de stakingsacties die deze week plaatsvinden. Vanavond begint een 24-uursstaking bij Ardagh (Hoogeveen, Leeuwarden, Deventer). Morgen zijn er acties bij de bedrijven DAF en NedCar en regionale acties in Emmen, Drechtsteden en Nijmegen.

Polynorm is gevestigd in Bunschoten, Amersfoortseweg 9.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid