Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voorzitter Jongejan verlaat CNV Vakmensen

Na acht jaar voorzitterschap vertrekt Jaap Jongejan bij CNV Vakmensen. “De vakbeweging komt in een nieuwe fase en daar passen nieuwe gezichten bij”, aldus Jongejan over zijn besluit.

Alle discussies rondom instituties in het algemeen en de vakbeweging in het bijzonder noodzaken de vakbeweging om heldere keuzen te maken. Jongejan: “Het CNV zal in de komende periode een antwoord moeten geven, hoe één sterk CNV de positie van de Nederlandse vakbeweging verder kan verstevigen.”

Vernieuwing
Jongejan was twee jaar geleden betrokken bij de fusie tussen de bond waarvan hij voorzitter was, de CNV BedrijvenBond en CNV Hout en Bouw en werd vervolgens voorzitter van de nieuwe bond CNV Vakmensen. Jongejan heeft zich als vakbondsman altijd ingezet voor de vernieuwing van arbeidsverhoudingen. Hij was mede-oprichter van het Nederlands Instituut voor Sociale Innovatie (NCSI). Ook maakte hij zich sterk voor vernieuwing in het denken over de arbeidsmarkt en vernieuwing van de sociale zekerheid. Uit zijn koker kwam ook het zogenoemde Maaslandmodel, waarbij werkgevers en werknemers in een regio samen de verantwoordelijkheid nemen voor het creëren van werkzekerheid voor werknemers. Daarnaast zette Jongejan zich namens het CNV in voor het tot stand komen van het pensioenakkoord. Jongejan: “Ik geloof in het CNV en ik heb er altijd met veel plezier gewerkt. Ik zal de vakbeweging altijd blijven volgen, maar het is nu tijd om nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Bevlogen
Voorzitter Jaap Smit van de CNV Vakcentrale: “Met het vertrek van Jaap Jongejan verliest het CNV een zeer ervaren en bevlogen vakbondsman. Ik zal hem missen als collega en als lid van het algemeen bestuur van het CNV. Ik dank hem voor de steun die ik de afgelopen anderhalf jaar van hem heb ontvangen.”

De taken van Jaap Jongejan worden met ingang van vandaag, overgenomen door vice-voorzitter Arend van Wijngaarden.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid