Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voorzitter CNV Vakmensen content met KLM initiatief kabinet

“Opmerkelijk, maar een goed en krachtig signaal.” Zo reageert voorzitter Piet Fortuin van CNV Vakmensen op het nieuws van minister Wobke Hoekstra van Financiën om als Nederlandse staat ruim 12 procent van de beschikbare aandelen van de Holding Air France/KLM aan te kopen. “Het kabinet zet stevig raster rond werkgelegenheid.”

“Hiermee geeft het kabinet een krachtig signaal aan de Franse overheid. Maar óók aan al die ruim 30.000 werknemers bij KLM”, aldus de CNV Vakmensen-voorzitter.

Volgens Fortuin zet de regering met deze aandelenkoop een stevig raster rondom de werkgelegenheid die er is gemoeid met KLM, Schiphol en alle gelieerde partijen. “Daarmee zeg ik niets over Schiphol groeien of niet. Maar wel over de importantie van een vinger in de pap als het om zulke grote economische krachten gaat."

Streep trekken

Volgens Fortuin blijkt "dat het kabinet, dat eerder wel eens vanaf de zijlijn bleef toekijken totdat dingen ‘zichzelf oplossen’, nu een streep in het zand trekt. Dat stemt me tevreden."

Eerder onderstreepte CNV Vakmensen al het belang van de herbenoeming van KLM-ceo Pieter Elbers en diens geconsolideerde rol binnen de concernleiding.


KLM vliegtuig

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid