Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

'Voorlopig akkoord' met KLM over ingreep in arbeidsvoorwaarden

Voorlopig geen loonsverhoging en voor medewerkers die meer dan 1,5 keer modaal verdienen zelfs een salarisverlaging. Het ‘voorlopige akkoord’ met KLM over reductie van arbeidsvoorwaarden is “een pijnlijk verhaal”, zegt onderhandelaar Michiel Wallaard van CNV Vakmensen. “Tegelijkertijd realiseert het KLM-personeel zich ook dat de luchtvaartmaatschappij nooit eerder zo’n crisis heeft meegemaakt.”

Het voorlopige akkoord kwam vannacht na een marathon-overleg tot stand. Positief is Wallaard over het uitgangspunt in het voorstel dat werknemers met een inkomen tot 1,5 modaal geen salaris of andere arbeidsvoorwaarden hoeven in te leveren. “Het is goed dat de lagere en middeninkomens inkomens worden ontzien. Zij hoeven geen salarisverlaging mee te maken en krijgen de winstdeling over 2019, het jaar waarin het uitstekend ging met KLM, alsnog in twee delen uitgekeerd. Tegelijkertijd leveren zij toch een stevige bijdrage, omdat de al eerder afgesproken loonsverhogingen voorlopig niet doorgaan. Als je iets niet krijgt wat wèl is afgesproken, dan is dat óók inleveren.”

Begrip

Volgens Wallaard zijn veel KLM’ers niet blij, maar is er ook begrip. “Het is geen leuk verhaal, maar de werknemers zien zelf ook elke dag met pijn in hun hart de lege vertrekhallen. Het bedrijf zit in een ongekende crisis en heeft de staatssteun keihard nodig. Onze leden realiseren zich dat het onder deze omstandigheden ongepast is om de afgesproken loonsverhoging op te eisen.”

Geen loonsverhoging

Als de CNV-leden hiermee instemmen, betekent het onder meer dat de eerder afgesproken loonsverhogingen (2,5% per 1 augustus 2020 en nog eens 2,5% per 1 augustus 2021) voorlopig niet doorgaan voor vrijwel het gehele grondpersoneel. Werknemers die minder dan modaal verdienen op fulltime basis, worden daarbij enigszins ontzien. Zij krijgen de loonsverhoging van 2,5% nog wel.

Ongebruikelijke stap

Wallaard: “Daarnaast gaan de wat hogere inkomens op de grond, vanaf 1,5 keer modaal, ook inleveren ten opzichte van hun huidige salarisstrook. Dit gebeurt door zoveel mogelijk af te blijven van het – pensioengevende – salaris, maar desondanks komt er bij deze mensen daadwerkelijk minder binnen de komende jaren. Dit is geen fraai vooruitzicht. Dat we als bonden deze ongebruikelijke stap zetten, heeft alles te maken met verantwoordelijkheidsbesef en ons bewustzijn van de omvang van deze crisis.”

Sociaal plan

Voorwaarde voor CNV Vakmensen om in te stemmen met deze afspraken, is dat er op korte termijn overeenstemming moet zijn over een goed sociaal plan, met daarin aandacht voor een goede vertrekregeling en begeleiding naar ander werk. De gesprekken daarover gaan vandaag verder. Wallaard: “Als die gesprekken zijn afgerond en er sprake is van een totaalpakket, leggen we dit in zijn geheel aan de leden voor. Zij bepalen de uiteindelijke uitkomst van deze heftige operatie.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

Word nu lid van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen 
  • Rechtshulp voor werk en privé 
  • Hulp bij je belastingaangifte 
  • Korting op verzekeringen 
  • Informatie en advies bij ziekte

 

Word lid met 50% korting